Home / Luchtvaart / Ryanair vervoert 28 procent meer passagiers

Ryanair vervoert 28 procent meer passagiers

Ryanair vervoert 28 procent meer passagiers

Er komt vooralsnog geen einde aan de groei van Ryanair. Uit dinsdag gepubliceerde cijfers blijkt dat de Ierse prijsvechter vorige maand 28 procent meer passagiers vervoerde dan de vergelijkbare maand in 2014.

In maart 2014 vervoerde Ryanair 5,2 miljoen passagiers, een jaar later 6,67 miljoen. De bezettingsgraad (load factor) steeg scherp, met 10 procentpunt, van 80 naar 90 procent. Doorgerekend vervoerde Ryanair de afgelopen twaalf maanden 90,2 miljoen passagiers, waarmee het de positie als marktleider in Europa (gerekend naar aantallen passagiers) verder heeft versterkt.

Commercieel directeur Kenny Jacobs zegt in een verklaring dat Ryanair veel succes boekt op de zakelijke markt. De airline introduceerde in augustus 2104 haar zogeheten Business Plus service, die de zakenreiziger het recht geeft extra bagage mee te nemen, het ticket te wijzigen, eerst aan boord te gaan en een ‘premium’ stoel uit te zoeken. Uiteraard zijn dergelijke ‘business class tickets’ bij Ryanair duurder dan een gewoon ticket, maar nog altijd aanzienlijk goedkoper dan reizen per business class bij de flag carriers.

Ook easyJet, de grootste concurrent van Ryanair, heeft een eigen product voor de business class. De Nederlandse prijsvechter Transavia, dochtermaatschappij van KLM, is nu ook van plan de zakelijke markt op te gaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…