Home / Luchtvaart / Ryanair sluit ‘CAO’ af met piloten en crew

Ryanair sluit ‘CAO’ af met piloten en crew

Ryanair sluit ‘CAO’ af met piloten en crew

Ryanair heeft overeenstemming bereikt met haar piloten over de arbeidsvoorwaarden voor de komende vijf jaar en is bezig hetzelfde te doen met de cabincrew. Het gaat om alle piloten en cabinepersoneel dat op de 76 bases van Ryanair in de verschillende Europese landen is gestationeerd.

De piloten kunnen de komende jaren rekenen op meer loon. Met de cabincrew op de twee grootste bases, Dublin en Londen Stansted is ook al overeenstemming bereikt, zo laat de maatschappij weten. Het cabinepersoneel op die bases heeft bijna unaniem ingestemd met de voorstellen van Ryanair. De afgevaardigden van het personeel en de maatschappij hebben afgesproken dat zij er de komende vier jaar salaris en toeslagen bij krijgen.

De roosters zijn aangepast, zodat de crew vijf dagen op, drie dagen af werkt. “Elke week een vrije dag,” aldus Ryanair. Bij ziekte krijgen de medewerkers een hogere vergoeding, ze krijgen nieuwe uniformen en meer mogelijkheden om hogerop te komen. “Nu Ryanair begint aan haar achtjarige programma om vierhonderd toestellen aan te schaffen.”

Volgens Ryanair verhoogt het sluiten van de overeenkomsten niet alleen het salaris van de piloten en crew, maar is hun kans op baanzekerheid daarmee ook groter. De Ierse prijsvechter wijst erop dat hun model van onderhandelen goed werkt. “We zijn heel trots dat onze klanten in de 30-jarige geschiedenis van Ryanair nog nooit te maken hebben gehad met stakingen door ons personeel. Dit is een record dat geen andere Europese maatschappij ons kan nazeggen. We vertrouwen erop dat deze nieuwe overeenkomst ervoor zorgt dat we dat record tot minstens 2020 kunnen vasthouden.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…