Home / Luchtvaart / Ruzie bij Air France loopt op

Ruzie bij Air France loopt op

Ruzie bij Air France loopt op

De tegenstelling tussen de directie van Air France en de vakbond van piloten is weer opgelaaid. In een brief aan SNPL zegt Air France niet langer te willen wachten op nieuwe voorstellen voor reorganisatie, van deze pilotenvakbond.

De twee partijen onderhandelen nog steeds over een aantal maatregelen die Air France en KLM wilden doorvoeren in het kader van Transform 2015, het herstructureringsplan dat formeel per 1 januari 2015 had moeten worden afgesloten. Hete hangijzers bij de Franse airline zijn nog steeds de werktijden ‘s nachts, de samenstelling van de bemanning op bepaalde vluchten en de hoogte van de salarissen. De directeur human resources van Air France, Xavier Brosetta, heeft in een brief aan de SNPL de bond ervan beschuldigd haar afspraken niet te zijn nagekomen. Brosetta wil daarom niet langer wachten op de SNPL en lijkt eenzijdig een aantal maatregelen te willen doorvoeren. De bond zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Air France-KLM is vanaf 1 januari al weer begonnen aan een nieuwe operatie, onder de naam Perform 2020. De directie van Air France stapte in juni naar de rechter om een reorganisatie af te dwingen, maar de rechtbank stelde de airline in het ongelijk. Topman Alexandre de Juniac maande de piloten en hun bonden vorige maand tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers in Parijs om zo snel mogelijk in te stemmen met de reorganisatieplannen en een verhoging van de productiviteit. De Juniac noemde eind september als deadline. Gaan de bonden niet akkoord, dan volgen er “zware maatregelen” zei De Juniac, zoals snijden in het internationale long-haul-netwerk van Air France.

Bij KLM hebben de piloten, het cabinepersoneel en de werknemers aan de grond wel ingestemd met de voorstellen van de directie, die neerkomen op het bevriezen van de salarissen en het verhogen van de productie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer quarantaineplicht in UK

Weer quarantaineplicht in UK

14/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf zaterdag 15 augustus opnieuw een verplichte zelfquarantaine van twee weken in voor reizigers uit enkele landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Omgekeerd zal dat niet gelden….

Nieuwe forenzenkaart bij NS

Nieuwe forenzenkaart bij NS

14/08/2020

NS heeft vrijdag bekendgemaakt na de zomer te komen met een abonnement voor forenzen die deels thuis blijven werken. Het spoorbedrijf speelt zo in op de “enorme” neergang van het…

KLM naar Poznań in Polen

KLM naar Poznań in Polen

13/08/2020

KLM opent op 25 oktober een nieuwe, dagelijkse route naar de stad Poznań. Het is de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdańsk en Wrocław. Met Poznań, 300 kilometer…

Teststraat Schiphol in bedrijf

Teststraat Schiphol in bedrijf

13/08/2020

Sinds donderdag 10.00 uur kunnen passagiers die op Schiphol aankomen uit risicogebieden gebruik maken van een teststraat voor corona. Er geldt geen verplichting, zoals in Duitsland. De GGD Kennemerland verzorgt…