Home / Luchtvaart / Ruim baan voor verbond Delta Air Lines en Aeroméxico

Ruim baan voor verbond Delta Air Lines en Aeroméxico

Ruim baan voor verbond Delta Air Lines en Aeroméxico

Delta en Aeroméxico hebben goedkeuring verkregen van de U.S. Department of Transportation (DoT) voor een samenwerkingsovereenkomst. De luchtvaartmaatschappijen kunnen door de samenwerking wederzijds meer bestemmingen en hogere vluchtfrequenties aanbieden.

De samenwerking wordt aangekondigd als ‘historisch’, het is het grootste grensoverschrijdende verbond tussen Mexico en de Verenigde Staten. “Samen zijn Delta en Aeroméxico sterker op de VS-Mexico markt an de bedrijven afzonderlijk kunnen zijn,” zegt Delta CEO Ed Bastian, “De samenwerking maakt het mogelijk onze klanten meer vluchten te bieden naar meer bestemmingen.”

De CEO van Aeroméxico, Andrés Conesa,rept over een nieuw stap in de relatie met Delta, de maatschappijen werken al 22 jaar samen. “Deze overeenkomst kondigt een nieuw tijdperk aan voor de Noord-Amerikaanse luchtvaart en het is het eerste en grootste samenwerkingsverband tussen Mexico en de Verenigde Staten.”

Aeroméxico kan haar voordeel doen met de sterke aanwezigheid van Delta op de hubs in Atlanta, Detroit, Los Angeles, Minneapolis-St. Paul, New York, Salt Lake City en Seattle. Op haar beurt heeft Delta betere toegang tot de Mexicaanse markt via de hubs van Aeroméxico in Mexico Stad, Monterrey en Guadalajara.

De maatschappijen gaan behalve het routenetwerk uitbreiden en beter op elkaar afstemmen ook investeren in de belevingswaarde op de grond. Dit doen ze door luchthavenfaciliteiten zoals gates en lounges te verbeteren. Ook richten zij zich samen op verkoop en marketing. Bastian verwacht dat er door de samenwerking bij zowel Delta als Aeroméxico nieuwe werkgelegenheid wordt gecreëerd.

Delta zoekt ook goedkeuring om haar aandeel in Aeroméxico te laten groeien naar 49 procent. Delta en Aeroméxico zijn lid van Skyteam en partners van KLM.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta investeert in milieu

Delta investeert in milieu

17/02/2020

Delta Air Lines investeert tot 2030 honderd miljoen euro per jaar om de eigen uitstoot van CO2 te verminderen. De Amerikaanse carrier zegt hiermee onder meer ‘clean-air technologieën’ te willen…

‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…