Home / Luchtvaart / Richard van Oostenbrugge kookt voor KLM

Richard van Oostenbrugge kookt voor KLM

Richard van Oostenbrugge kookt voor KLM

Chef-kok Richard van Oostenbrugge van het tweesterrenrestaurant Bord’Eau in Amsterdam is de komende drie maanden verantwoordelijk voor de maaltijden in KLM’s World Business Class. Bord’Eau is het restaurant van het prestigieuze vijfsterrenhotel De l’Europe.

Op het in-flight menu staan lekkernijen als garnalen met druiven en muntolie, kipmedaillons in een Thaise kokossaus en gesmoord kalfsvlees met jus. Toe serveert Van Oostenbrugge citroenmousse of een chocoladedessert met zwarte bessen. Els Polhuijs, vicepresident Cabin Inflight Management van KLM, is blij met de samenwerking met Van Oostenbrugge en zijn team. “Richard kookt puur, echt, doordacht en simpel. Zoals hij het zelf zegt: het gaat er niet om een circus aan te richten op je bord. En Richard werkt met Nederlandse producten, wat KLM natuurlijk ook graag doet. Het belangrijkst bij de keuze van een chef is dat er een klik is en dat hij of zij kan omgaan met de beperkingen die zijn verbonden aan in-flight catering.”

KLMChef2Ook Paul Elich, executive vicepresident Inflight Services van KLM, is blij met de top-kok van Bord’Eau. “Richard verstaat de kunst van het weglaten – hij kookt op hoog niveau, maar zonder poespas. Het leuke van samenwerken met zulke professionals, is dat we onze eigen grenzen gaan oprekken. Zo wilde Sergio Herman per se draadjesvlees serveren aan boord. Wij twijfelden of dat wel zou werken aan boord, omdat het echte Hollandse pot is. Maar het was een prachtig gerecht, dat zeer gewaardeerd werd door de passagiers. We waren blij dat hij ons had overtuigd.”

Een ander voorbeeld: Cees Helder creëerde een tompouce van zalm. Daar was de twijfel of het wel in massaproductie kon worden gemaakt. “Het is een heel bewerkelijk gerechtje. Maar onze leverancier deed het zo mooi, dat Helder het adres wilde, voor het geval hij de catering van een grote partij moest doen. Toch mooi, hoe we elkaar wederzijds inspireren.”

De gerechten van Van Oostenbrugge zijn met ingang van 26 oktober a.s. gedurende drie maanden verkrijgbaar in de intercontinentale business class van KLM.

Foto’s: Natascha Libbert

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vrij reizen in Europa na 1 juli

Vrij reizen in Europa na 1 juli

18/06/2021

Reizen vanuit Nederland naar de meeste andere Europese staten is vanaf 1 juli weer mogelijk, met een digitaal corona-certificaat, dankzij de hoge vaccinatiegraad en gratis coronatesten. Dit heeft de regering…

Deal GBT en IAG verlengd

Deal GBT en IAG verlengd

18/06/2021

American Express Global Business Travel (GBT) heeft haar overeenkomst over distributie met BA en Iberia, beide lid van IAG, verlengd. De drie partners werken nauw samen op het gebied van…

KLM Open weer Dutch Open

KLM Open weer Dutch Open

17/06/2021

KLM heeft zich na 17 jaar teruggetrokken als hoofdsponsor en naamgever van het jaarlijkse golftoernooi in Nederland, dat in september daarom wordt gehouden onder de oude naam: Dutch Open. KLM…

Ook magazine AA verdwijnt

Ook magazine AA verdwijnt

16/06/2021

Het inflight magazine van American Airlines (AA) stopt, als gevolg van de toenemende invloed van mobiele technologie en de voordelen van een omnichannel-aanpak. De pandemie gaf de genadeklap vanwege mogelijk…

Lufthansa verkoopt AirPlus

Lufthansa verkoopt AirPlus

16/06/2021

Lufthansa wil de betaalkaart voor zakenreizen, AirPlus, verkopen. Hetzelfde geldt voor de grondafhandeling, terwijl de divisie onderhoud deels in de aanbieding gaat. Het Duitse bedrijf hoopt zo zijn financiën weer…