Home / Luchtvaart / Record voor Boeing

Record voor Boeing

Record voor Boeing

Boeing heeft vorig jaar 762 commerciële toestellen afgeleverd. Dit zijn 39 meer dan in 2014 en een recordaantal. De Amerikaanse fabrikant schreef verder 768 nieuwe orders bij, voor een totale waarde van 112,4 miljard dollar.

“Een solide jaar” noemt Ray Conner, bestuursvoorzitter en CEO van Boeing Commercial Airplanes, 2015 in een persverklaring. “En we hebben een sterke balans in openstaande orders die ervoor zorgt dat er de komende jaren sprake is van een continue stroom van leveringen”, aldus Conner. De ‘backlog’ van Boeing, het aantal vliegtuigen in bestelling, omvat nu 5.795 toestellen.

Boeing, dat in 2016 honderd jaar bestaat, constateert dat de vraag naar vliegreizen sterk blijft sterk in alle markten waar de fabrikant actief is. Randy Tinseth, vicepresident Marketing van Boeing Commercial Airplanes: “Het wereldwijde passagiersvervoer in de meeste kernregio’s neemt toe. Onze klanten blijven goed presteren in de markt.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…