Home / Luchtvaart / Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM

Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM

Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM

De kantonrechter heeft de aangekondigde staking van het KLM-grondpersoneel op woensdagavond verboden. De rechter heeft meer tijd nodig om tot een vonnis te komen.

FNV Luchtvaart had haar leden die werken voor KLM Ground Services (behalve passage) opgeroepen om woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 het werk neer te leggen. Als reactie daarop had KLM een kort geding aangespannen tegen de bond om de actie te verbieden.

Vandaag heeft de kantonrechter besloten dat hij meer tijd nodig heeft om tot een vonnis te komen. Hij doet uitspraak op donderdag 11 augustus om 14.00 uur. Tot die tijd verbiedt de rechter acties en werkonderbrekingen.

KLM laat in een verklaring weten tevreden te zijn met deze uitspraak. “We zijn blij dat onze passagiers en ook onze medewerkers niet de dupe worden van deze FNV-actie vanavond. Hoewel slechts circa 150 tot hooguit 250 van de 14.500 medewerkers van het grondpersoneel het werk neer zou leggen, zou dit mogelijk gevolgen hebben voor duizenden passagiers. Gevolgen in de vorm van vertraging, het missen van een aansluiting of bagage die achter blijft. Bovendien zou deze actie een schade van 3 tot 4 miljoen euro opleveren voor KLM.”

Het aanbod dat KLM op tafel heeft gelegd wordt door de andere vier vakbonden gewoon aan hun leden voorgelegd. KLM geeft aan open te blijven staan voor dialoog met FNV Luchtvaart.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…