Home / Luchtvaart / Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan de reizigers..

Qatar Airways geeft bij het inchecken of aan de gate de passagiers een ‘protective kit’, waarin een chirurgisch mondkapje, plastic handschoenen en een schoonmaakgel zitten. Ook krijgen ze apart een gezichtsschild uitgereikt, dat in twee versies bestaat: voor volwassenen en kinderen (zie foto, verstrekt door Qatar Airways).

De airline schrijft voor dat de passagiers in economy class gedurende de hele reis de combinatie van mondkapje en face shield moeten dragen, behalve tijdens eten en drinken. Over de handschoenen zijn geen mededelingen gedaan – het dragen ervan mag iedereen kennelijk zelf bepalen. Voor business-class passagiers is het voorschrift dat zij schild en mondkapje naar eigen inzichten mogen aanwenden, ‘omdat ze aan boord meer ruimte en privacy’ hebben.

Voor de bemanning doet Qatar Airways er ook nog een schepje bovenop. De cabin crew draagt voortaan een ‘beschermingsjas’ als aanvulling op een veiligheidsbril, plastic handschoenen en mondkapjes.

Veel corona in Qatar
Het aantal besmettingen met corona is in Qatar het hoogste ter wereld. De bijna 100.000 gevallen in het emiraat komen neer op 35.000 per 1 miljoen inwoners (cijfers van 3 juli van de site Worldmeters). Deze hoge infectiegraad heeft overigens niet geresulteerd in een hoog sterftecijfer: 118 mensen stierven tot nu toe in Qatar, 42 per miljoen inwoners.

Ter vergelijking: de VS is het land met verreweg het grootste aantal corona-patiënten: 2,8 miljoen, van wie 130.000 zijn overleden (bijna 400 per miljoen inwoners). Nederland staat wereldwijd op plaats 31 in aantal besmettingen: 50.000, met 6.100 doden, dat zijn 357 per miljoen inwoners.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…