Home / Luchtvaart / Qatar neemt belang in LATAM

Qatar neemt belang in LATAM

Qatar neemt belang in LATAM

Qatar Airways neemt een belang van tien procent in de Latijns-Amerikaanse branchegenoot LATAM. Dit hebben de twee partijen vandaag bekendgemaakt op de Farnborough Airshow.

De CEO van Qatar Airways, Akbar al Baker, zei dat de investering in het Chileens-Braziliaanse LATAM deel uit maakt van de strategie van zijn carrier om wereldwijd aandelen te bezitten in andere airlines. Eerder nam de Arabische staatscarrier een belang van 9,99 procent in IAG (British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus) en verhoogde dit naar 15,01 procent afgelopen mei.

Qatar Airways en LATAM zijn beide lid van alliantie oneworld. LATAM moet de investering door Qatar nog voorleggen aan de eigen aandeelhouders. De airline stelt voor het eigen kapitaal te vergroten met 613  miljoen dollar door nieuwe aandelen uit te geven á tien dollar per stuk.

Dat Qatar ‘groot nieuws’ bekend zou maken was de afgelopen dagen door de carrier voortdurend benadrukt, omgeven door geheimzinnigheid. De verwachting was dat de airline een megaorder zou plaatsen bij Airbus of Boeing. Dit bleek niet het geval, waardoor het nieuws aanzienlijk minder groot bleek te zijn. Op de airshow zijn sowieso dit jaar nog maar weinig orders geplaatst door luchtvaartmaatschappijen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…