Home / Luchtvaart / Qantas test ultra long haul

Qantas test ultra long haul

Qantas test ultra long haul

Qantas test de komende maanden twee ultra long haul nonstop vluchten, tussen New York en Sydney en tussen Londen en Sydney, met nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners. De Australische carrier wil al langere tijd deze rechtstreekse routes vliegen, maar wil eerst weten hoe de ervaring van passagiers is op een reis die tegen de twintig uur kan duren.

In maart 2018 lanceerde Qantas de verbinding tussen Perth, in het westen van Australië en Londen Heathrow, een afstand die rond de zeventien uur vliegtijd kost. Dit traject is volgens Qantas een succes geworden.

Voor de routes vanaf de Australische oostkust, waar de meeste mensen wonen (in Sydney, Melbourne, Brisbane, Canberra en andere steden) naar Europa of naar de oostkust van de VS komt er nog eens twee tot drie uur vliegtijd bij.

Qantas gaat enkele nieuwe Dreamliners, die Boeing oplevert in de fabriek bij Seattle, laten doorvliegen naar respectievelijk New York en Londen, om van daaruit, met een klein aantal passagiers directe vluchten te maken naar Sydney.

Aan boord zullen zo’n veertig ‘passagiers’ per toestel zijn: technici en andere werknemers van Qantas. In samenwerking  met universiteiten worden de slaappatronen, de consumptie van eten en drinken, lichamelijke beweging, het gebruik van licht en andere factoren getest.

Later dit jaar wil Qantas op basis van de testvluchten besluiten of de long haul nonstop vluchten er ook daadwerkelijk komen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…