Home / Luchtvaart / Qantas test ultra long haul

Qantas test ultra long haul

Qantas test ultra long haul

Qantas test de komende maanden twee ultra long haul nonstop vluchten, tussen New York en Sydney en tussen Londen en Sydney, met nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners. De Australische carrier wil al langere tijd deze rechtstreekse routes vliegen, maar wil eerst weten hoe de ervaring van passagiers is op een reis die tegen de twintig uur kan duren.

In maart 2018 lanceerde Qantas de verbinding tussen Perth, in het westen van Australië en Londen Heathrow, een afstand die rond de zeventien uur vliegtijd kost. Dit traject is volgens Qantas een succes geworden.

Voor de routes vanaf de Australische oostkust, waar de meeste mensen wonen (in Sydney, Melbourne, Brisbane, Canberra en andere steden) naar Europa of naar de oostkust van de VS komt er nog eens twee tot drie uur vliegtijd bij.

Qantas gaat enkele nieuwe Dreamliners, die Boeing oplevert in de fabriek bij Seattle, laten doorvliegen naar respectievelijk New York en Londen, om van daaruit, met een klein aantal passagiers directe vluchten te maken naar Sydney.

Aan boord zullen zo’n veertig ‘passagiers’ per toestel zijn: technici en andere werknemers van Qantas. In samenwerking  met universiteiten worden de slaappatronen, de consumptie van eten en drinken, lichamelijke beweging, het gebruik van licht en andere factoren getest.

Later dit jaar wil Qantas op basis van de testvluchten besluiten of de long haul nonstop vluchten er ook daadwerkelijk komen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…