Home / Luchtvaart / Qantas de veiligste airline in 2020, KLM staat op plek 20

Qantas de veiligste airline in 2020, KLM staat op plek 20

Qantas de veiligste airline in 2020, KLM staat op plek 20

Qantas staat op de jaarlijkse lijst van AirlineRatings op de eerste plaats van veiligste airlines. De eerste Europese carrier is Virgin Atlantic op de twaalfde stek, KLM staat op plaats twintig.

AirlineRatings monitort wereldwijd alle airlines en inventariseert hoe (on-) veilig ze zijn. Het platform baseert zich onder meer op statistieken, rapporten van autoriteiten, leeftijd van de vloot, financiële gegevens, piloot-trainingen en bedrijfscultuur.

Op basis hiervan analyseert AirlineRatings wie op dit moment als veiligste carrier te boek staat. Kleine voorvallen worden niet meegerekend. “Alle luchtvaartmaatschappijen overkomt elke dag wel wat,” aldus Geoffrey Thomas, de editor-in-chief van AirlineRatings, in een verklaring.

Nooit gecrasht
Het Australische carrier Qantas is al jaren bovenin de lijst te vinden, meestal op plaats één. Qantas is een van de weinige grote airlines in de geschiedenis (het tijdperk van de propellervliegtuigen niet meegerekend) waarvan nooit een vliegtuig is verongelukt. Ook Emirates, Transavia, Ryanair en easyJet behoren tot deze elitegroep.

In de lijst voor 2020 van AirlineRatings staat Air New Zealand op twee, gevolgd door EVA Air uit Taiwan en Etihad Airways (Abu Dhabi). De rest van de top tien bestaat uit: Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific en Virgin Australia.

Op plaats twaalf staat Virgin Atlantic; Lufthansa vinden we op plek achttien en KLM op twintig. Opvallende afwezigen in de top zijn Air France, British Airways, American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines en Japan Airlines. Voor prijsvechters heeft AirlineRatings een aparte lijst.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…