Home / Luchtvaart / Pyjama van kelp bij Emirates, alleen in mannenvariant…

Pyjama van kelp bij Emirates, alleen in mannenvariant…

Pyjama van kelp bij Emirates, alleen in mannenvariant…

Emirates heeft iets nieuws geïntroduceerd aan boord: hydraterende ‘loungekleding’, waarin zeekelp is verwerkt. Passagiers in de First Class krijgen de pyjama op lange vluchten tot hun beschikking. Uit de beelden van Emirates valt op te maken dat er alleen een mannelijke versie is, met sweater en lange broek.

In de kleding is ‘Hydra Active Microcapsule Technology’ toegepast waardoor tijdens het dragen zeekelp, een soort zeewier uit de Antarctische Oceaan, gedoseerd vrijkomt, zegt de carrier. “Zeekelp beschikt over hydraterende eigenschappen en zorgt voor ultieme huidverzorging aan boord van de cabine,” aldus Emirates. De passagiers mogen de nachtkleding na de vlucht mee naar huis nemen. Emirates verzekert dat de kelp blijft werken, ook na tien wasbeurten.

Islam
Hoe Emirates het eventuele probleem met vrouwelijke passagiers uit streng islamitische landen, zoals Iran en Pakistan oplost, is niet duidelijk. Volgens een orthodoxe uitleg van de Koran moeten vrouwen namelijk wijde lange rokken dragen en geen kleding soortgelijk aan de man. Op de site Islam Q&A staat bijvoorbeeld: “Een vrouw mag in het gezelschap van mannen geen broek of pantalon dragen, want die tonen de vorm van het vrouwelijk been.”

Emirates en de andere twee grote carriers uit de islamitische Golf-staten, Etihad en Qatar Airways, lappen overigens wel meer verboden uit de Koran aan hun laars. Zo serveren ze alle drie alcohol aan boord, terwijl het inflight entertainment systeem menige Westerse film vertoont die in de orthodoxe leer als ‘verderfelijk’ te boek staat.

Geen alcohol
Enkele andere airlines afkomstig uit islamitische landen houden zich wel wat meer aan de regels, zoals het verbod op alcohol. De belangrijkste zijn: Saudia (partner van KLM in SkyTeam), Pakistan International, EgyptAir, Iran Air en Kuwait Airways.

Voor zover bekend is er echter geen enkele airline die alle kledingvoorschriften nakomt en vrouwen verplicht het gezicht geheel of gedeeltelijk te bedekken of lange rokken te dragen. De vliegveiligheid prevaleert kennelijk boven het geloof; in een noodsituatie zou een stewardess met niqab en een wapperende rok wellicht veel minder adequaat kunnen optreden. Bij carriers als Saudia en Iran Air dragen de air hostesses dan ook gewoon een broekpak.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe route Vueling

Nieuwe route Vueling

24/10/2021

De Spaanse carrier Vueling, onderdeel van de International Airlines Group (IAG), vliegt vanaf 3 december tussen Amsterdam en Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt vier keer week aangevlogen op zondag, dinsdag,…

Te veel fijnstof op Schiphol

Te veel fijnstof op Schiphol

21/10/2021

Op en rondom Schiphol is te veel fijnstof, door de uitstoot van vliegtuigen, zo concludeert de luchthaven zelf op basis van onderzoek door TNO. Het bedrijf wil ‘extra maatregelen’ nemen…

KLM en IATA versus ACNL

KLM en IATA versus ACNL

20/10/2021

KLM keert zich tegen een nieuw systeem van slottoewijzing dat ACNL volgend jaar wenst door te voeren. De airline krijgt hierbij steun van brancheorganisatie IATA die de slotcoördinator voor de…

Frankfurt-Hahn Airport failliet

Frankfurt-Hahn Airport failliet

20/10/2021

De HNA-Group heeft faillissement aangevraagd voor luchthaven Frankfurt-Hahn waarin het Chinese bedrijf zelf grootaandeelhouder is. De airport zag ruim vóór de coronacrisis de aantallen passagiers en omzet al teruglopen, de…