Home / Luchtvaart / Prijsvechters sluiten 2016 af met dubbele groeicijfers

Prijsvechters sluiten 2016 af met dubbele groeicijfers

Prijsvechters sluiten 2016 af met dubbele groeicijfers

De low-cost luchtvaartmaatschappijen Ryanair, easyJet en Wizz Air sluiten het jaar 2016 af met groei. Alledrie de prijsvechters noteerden in december een flinke toename van het aantal passagiers ten opzichte van dezelfde maand in 2015. Daarin blijven Ryanair en het veel kleinere Wizz Air opnieuw sneller groeien dan easyJet.

Ryanair ontving in de feestmaand negen miljoen passagiers aan boord, 20 procent meer dan de 7,5 miljoen in december 2015. EasyJet vervoerde ruim vijfeneenhalf miljoen passagiers in december, een groei van 15,1 procent ten opzichte van december vorig jaar toen 4,8 miljoen passagiers bij de maatschappij aan boord stapten. De percentuele groei van het kleinere Wizz Air troefde Ryanair af. De Oost-Europese carrier realiseerde met 1,87 miljoen passagiers een toename van 23,3 procent in de vervoerscijfers van december.

Wizz Air verbeterde de bezettingsgraad met 2,1 procentpunt naar 87,3 procent. Ook easyJet wist de bezettingsgraad te verbeteren, van 86,6 procent naar 89,9 procent. De toestellen van Ryanair zijn het best gevuld, de bezettingsgraad steeg van 91 procent naar 94 procent.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…

IATA pessimistisch over 2020

IATA pessimistisch over 2020

01/07/2020

IATA toonde zich woensdag in haar wekelijkse online persconferentie pessimistisch. Snel herstel van zakenreizen komt er niet door de angst voor besmetting van personeel, terwijl de recente groei van het…