Home / Luchtvaart / Premium vervoer blijft kwakkelen

Premium vervoer blijft kwakkelen

Premium vervoer blijft kwakkelen

De licht groeiende trend in het internationale premium-vervoer, vlakt de laatste maanden weer af. Het percentage reizigers in het hogere segment op het totaal, is sinds augustus vorig jaar alleen maar afgenomen. Dat blijkt uit een analyse van IATA die maandag is gepubliceerd.

In het derde kwartaal van 2014 leek het er even op dat er weer een stijgende lijn in de verkopen van business- en first class tickets zat, na een behoorlijke dip medio vorig jaar. “Dat positieve momentum is weer vertraagd,” aldus IATA.

Omdat het ondernemersvertrouwen in de eerste maanden van dit jaar weer wat opkrabbelt, heeft IATA wel hoop dat de achteruitgang kan worden omgebogen in groei. Op basis van hun analyse van de meest recente cijfers, is dat echter nog niet zichtbaar.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…