Home / Luchtvaart / Polaris: nieuwe business class United Airlines

Polaris: nieuwe business class United Airlines

Polaris: nieuwe business class United Airlines

United Airlines introduceert per 1 december een nieuwe business class op intercontinentale vluchten met de naam Polaris (Poolster).

De nieuwe United Polaris business class is uitgerust met slaapstoelen die volledig horizontaal kunnen, waarbij alle passagiers toegang tot het gangpad hebben. Deze opstelling gaat ten koste van 20-30 stoelen in de economy class. Er is meer dan 12.000 uur gestoken in onderzoek naar de ontwikkeling van het nieuwe product.

Alle ‘persoonlijke suites’, zoals United ze noemt, beschikken over een ‘do not disturb’-bordje, sfeerverlichting, ruimte om tegelijkertijd te kunnen werken en te eten, een videoscherm van 16 inch en – de stoelen in de middelste rij – over elektronische schermen voor privacy.

Saks Fith Avenue verzorgt het luxe beddengoed voor Uniteds business class-passagiers, waaronder de dekbedden, dekens, een groot en een klein kussen, een dekmatras (op verzoek) en pyjama en slippers.

De maaltijden aan boord zijn ook verbeterd. Passagiers krijgen menu’s van beroemde chefs voorgeschoteld, warme snacks zoals macaroni met kreeft en kaas, ijsjes die op bestelling door het cabinepersoneel worden gemaakt en gourmet chocolade.

Ook wordt het mogelijk om voor de vlucht in de Polaris luchthavenlounges van United te dineren in het boutique-restaurant, te douchen of uit te rusten op ‘day beds’ – een primeur voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. De eerste United Polaris-lounge wordt op 1 december geopend op Chicago O’Hare. In 2017 volgen nog acht andere bestemmingen, waaronder Londen Heathrow, Hong Kong en Tokyo.

United begint op 1 december met de nieuwe catering, het beddengoed van Saks Fitfh Avenue, de nieuwe toillettasjes en de lounge in Chicago. Uniteds Polaris nieuwe business class-stoelen worden vanaf december geïntroduceerd op de Boeing 777-300ER’s en vervolgens volgen de Boeing 787-10’s en Airbus A350-1000’s. De Boeing 767-300’s en 777-200’s worden als laatste omgebouwd.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…