Home / Luchtvaart / ‘Plastic’ uniformen easyJet 

‘Plastic’ uniformen easyJet 

‘Plastic’ uniformen easyJet 

EasyJet komt binnenkort met nieuwe uniformen voor cabinepersoneel en piloten, gemaakt van gerecyclede plastic flessen, die ‘high-tech materiaal’ opleveren.

Elk uniform zal worden gemaakt van 45 plastic flessen, waardoor niet alleen de crew een nieuwe outfit krijgt, maar easyJet ook de eerdere  toezegging inlost om de mondiale afvalberg te verminderen. De carrier is met kledingfabrikant Tailored in Noord-Ierland een contract van vijf jaar overeengekomen. EasyJet zegt dat met de productie van de uniformen wordt voorkomen dat 2.700.000 plastic flessen in het milieu terechtkomen.

“Het high-tech materiaal wordt gemaakt met hernieuwbare energiebronnen en heeft een 75 procent lagere CO2-voetafdruk dan traditioneel polyester,” aldus easyJet. De nieuwe stof is vorig jaar goedgekeurd voor de luchtvaart en blijkt ook duurzamer te zijn in gebruik, waardoor de uniformen langer meegaan.

Tina Milton, directeur cabin services bij easyJet zegt in een verklaring: “We weten dat duurzaamheid voor onze collega’s en klanten een belangrijk punt is. We werken er daarom aan om onze CO2-voetafdruk op de korte termijn te verminderen en we stimuleren daarnaast, samen met onze partners Airbus en Wright Electric, de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve technologie.”

Foto © EasyJet

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…