Home / Luchtvaart / Plastic dekens bij Emirates

Plastic dekens bij Emirates

Plastic dekens bij Emirates

Emirates heeft dekens geïntroduceerd in de economy class die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De airline uit Dubai spreekt over een ‘zachte, warme deken’ waarin 28 flessen per exemplaar zijn verwerkt.

De dekens, inmiddels beschikbaar op de langeafstandsvluchten van de carrier, zijn ontworpen in samenwerking met het Australische bedrijf Buzz dat bij de productie gebruik maakt van de zogeheten ecoTHREAD technologie. Emirates zegt dat de dekens een onderdeel vormen van de ‘duurzame innovatie’ van de airline.

“Er bestaat al een groen initiatief aan boord van de vliegtuigen van Emirates waarbij aluminium blikjes, plastic en glazen flessen worden gerecycled. Ook papieren producten zoals kranten, tijdschriften en dozen worden op deze manier verwerkt,” zegt de maatschappij in een verklaring.

Emirates spreekt over ‘het grootste duurzame onboard project ooit in de luchtvaartindustrie’ en rekent voor dat de komende drie jaar 88 miljoen flessen nodig zijn om de dekens te maken. “Dat staat gelijk aan het gewicht van 44 Airbus A380’s.” Emirates verwijst naar de A380 omdat de airline zelf verreweg de grootste gebruiker is van dit dubbeldeks vliegtuig, met inmiddels 92 in dienst en nog 50 in bestelling.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tans langer bij Booking.com

Tans langer bij Booking.com

04/06/2020

Gillian Tans blijft langer dan gepland aan als voorzitter van Booking.com, zo meldt Skift. Mogelijk heeft het te maken met de coronacrisis, waardoor de omzet de afgelopen tijd verdampte. Booking…

Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…