Home / Luchtvaart / Pilotenstaking BA op handen

Pilotenstaking BA op handen

Pilotenstaking BA op handen

De vakbond van piloten bij British Airways, heeft drie stakingsdagen aangekondigd, op 9, 10 en 27 september. De bond, BALPA, zegt dat het jongste loonaanbod van BA ‘onaanvaardbaar’ is. Het overgrote deel van de leden steunt de acties.

Volgens BALPA is er voorlopig geen zicht op een akkoord over hogere lonen. ‘In deze omstandigheden, met 93 procent van de leden die ons steunen, hebben we geen andere keus dan in actie te komen,’ zegt de bond in een verklaring.

IAG
BA, onderdeel van de Brits-Spaanse groep IAG, noemt de aangekondigde stakingen ‘volkomen onaanvaardbaar’ en zegt dat de reis van tienduizenden passagiers erdoor zal worden ontregeld. ‘Tot onze spijt moeten we constateren dat na maanden van onderhandelingen, op basis van een fatsoenlijk aanbod door ons, BALPA heeft besloten tot deze roekeloze actiekoers,’ aldus BA.

Het bedrijf zegt op voorhand de dienstregeling te zullen aanpassen en hoopt zo de meeste passagiers te kunnen ontlasten. Niettemin acht zij het ‘waarschijnlijk’ dat veel klanten op de stakingsdagen in het geheel niet kunnen reizen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…