Home / Luchtvaart / Pilotenstaking BA op handen

Pilotenstaking BA op handen

Pilotenstaking BA op handen

De vakbond van piloten bij British Airways, heeft drie stakingsdagen aangekondigd, op 9, 10 en 27 september. De bond, BALPA, zegt dat het jongste loonaanbod van BA ‘onaanvaardbaar’ is. Het overgrote deel van de leden steunt de acties.

Volgens BALPA is er voorlopig geen zicht op een akkoord over hogere lonen. ‘In deze omstandigheden, met 93 procent van de leden die ons steunen, hebben we geen andere keus dan in actie te komen,’ zegt de bond in een verklaring.

IAG
BA, onderdeel van de Brits-Spaanse groep IAG, noemt de aangekondigde stakingen ‘volkomen onaanvaardbaar’ en zegt dat de reis van tienduizenden passagiers erdoor zal worden ontregeld. ‘Tot onze spijt moeten we constateren dat na maanden van onderhandelingen, op basis van een fatsoenlijk aanbod door ons, BALPA heeft besloten tot deze roekeloze actiekoers,’ aldus BA.

Het bedrijf zegt op voorhand de dienstregeling te zullen aanpassen en hoopt zo de meeste passagiers te kunnen ontlasten. Niettemin acht zij het ‘waarschijnlijk’ dat veel klanten op de stakingsdagen in het geheel niet kunnen reizen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…