Home / Luchtvaart / Piloten Air France stemmen in met lancering Boost

Piloten Air France stemmen in met lancering Boost

Piloten Air France stemmen in met lancering Boost

De piloten van Air France zijn in meerderheid voor de lancering van Boost, de in house low cost long haul carrier. Dit blijkt uit een stemming onder de vliegers waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

Het bestuur van de pilotenvakbond SNPL bij Air France schreef het referendum uit om te weten wat de leden wilden. De meeste piloten gaven gehoor aan die oproep. Welk percentage van de leden stemde heeft SNPL niet gezegd, wel dat van de uitgebrachte stemmen 78 procent voor het akkoord met de directie van Air France was. De piloten maakten eerder wel bezwaar tegen onderdelen van het plan en kregen tijdens onderhandelingen deels gelijk. Zo heeft Air France toegezegd dat er geen verschil zal zijn in beloning tussen de bemanningsleden van de main carrier en de prijsvechter, hoewel de details daarover nog onduidelijk zijn.

“Deze uitslag plaveit de weg voor de oprichting van de nieuwe airline, het ‘Boost’ project, in de herfst van dit jaar, zoals eerder al was gepland,” zegt Air France in een verklaring. Vorige week stemden ook de cabin crew al in met het plan van de directie. ‘Boost’ – Air France heeft nog geen echte naam voor de nieuwe airline – vormt een onderdeel van het plan Trust Together dat topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM eind vorig jaar lanceerde.

Waar Air France-KLM in een verklaring spreekt over ‘een geest van verantwoordelijkheid’ is SNPL veel kritischer. “We kregen niet de deal die we verdienden,” zegt de bond op de eigen site, maar het bestuur legt zich niettemin neer bij de uitslag en zal samenwerken met de directie van Air France om van Boost ‘een succes’ te maken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer quarantaineplicht in UK

Weer quarantaineplicht in UK

14/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf zaterdag 15 augustus opnieuw een verplichte zelfquarantaine van twee weken in voor reizigers uit enkele landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Omgekeerd zal dat niet gelden….

Nieuwe forenzenkaart bij NS

Nieuwe forenzenkaart bij NS

14/08/2020

NS heeft vrijdag bekendgemaakt na de zomer te komen met een abonnement voor forenzen die deels thuis blijven werken. Het spoorbedrijf speelt zo in op de “enorme” neergang van het…

KLM naar Poznań in Polen

KLM naar Poznań in Polen

13/08/2020

KLM opent op 25 oktober een nieuwe, dagelijkse route naar de stad Poznań. Het is de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdańsk en Wrocław. Met Poznań, 300 kilometer…

Teststraat Schiphol in bedrijf

Teststraat Schiphol in bedrijf

13/08/2020

Sinds donderdag 10.00 uur kunnen passagiers die op Schiphol aankomen uit risicogebieden gebruik maken van een teststraat voor corona. Er geldt geen verplichting, zoals in Duitsland. De GGD Kennemerland verzorgt…