Home / Luchtvaart / Piloten Air France stemmen in met lancering Boost

Piloten Air France stemmen in met lancering Boost

Piloten Air France stemmen in met lancering Boost

De piloten van Air France zijn in meerderheid voor de lancering van Boost, de in house low cost long haul carrier. Dit blijkt uit een stemming onder de vliegers waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

Het bestuur van de pilotenvakbond SNPL bij Air France schreef het referendum uit om te weten wat de leden wilden. De meeste piloten gaven gehoor aan die oproep. Welk percentage van de leden stemde heeft SNPL niet gezegd, wel dat van de uitgebrachte stemmen 78 procent voor het akkoord met de directie van Air France was. De piloten maakten eerder wel bezwaar tegen onderdelen van het plan en kregen tijdens onderhandelingen deels gelijk. Zo heeft Air France toegezegd dat er geen verschil zal zijn in beloning tussen de bemanningsleden van de main carrier en de prijsvechter, hoewel de details daarover nog onduidelijk zijn.

“Deze uitslag plaveit de weg voor de oprichting van de nieuwe airline, het ‘Boost’ project, in de herfst van dit jaar, zoals eerder al was gepland,” zegt Air France in een verklaring. Vorige week stemden ook de cabin crew al in met het plan van de directie. ‘Boost’ – Air France heeft nog geen echte naam voor de nieuwe airline – vormt een onderdeel van het plan Trust Together dat topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM eind vorig jaar lanceerde.

Waar Air France-KLM in een verklaring spreekt over ‘een geest van verantwoordelijkheid’ is SNPL veel kritischer. “We kregen niet de deal die we verdienden,” zegt de bond op de eigen site, maar het bestuur legt zich niettemin neer bij de uitslag en zal samenwerken met de directie van Air France om van Boost ‘een succes’ te maken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…