Home / Luchtvaart / Piloot AA overlijdt in cockpit

Piloot AA overlijdt in cockpit

Piloot AA overlijdt in cockpit

Een gezagvoerder bij American Airlines is maandag tijdens een vlucht tussen Phoenix en Boston in de cockpit onwel geworden en later overleden. Meteen nadat de captain, Michael Johnston, aan de copiloot had duidelijk gemaakt zich niet lekker te voelen, vroeg deze een tussenlanding aan in Syracuse.

“Medische noodsituatie. De captain is onwel,” zei de copiloot tegen de verkeerstoren in Syracuse, 500 kilometer ten westen van Boston. De Airbus A320, met 148 passagiers en vijf bemanningsleden, kreeg onmiddellijk toestemming om te landen en stond binnen tien minuten aan de grond op Syracuse Hancock International Airport. De hulpdiensten waren snel bij het vliegtuig, maar ze konden niets meer doen voor de 57-jarige Johnston. Een autopsie die ter plekke is uitgevoerd, wees uit dat de piloot door een natuurlijk oorzaak is overleden, vermoedelijk hartfalen. Johnston had in 2006 een dubbele bypass-operatie ondergaan.

De passagiers zijn later in hetzelfde vliegtuig, met een nieuwe crew van AA, naar Boston gevlogen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…

Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…