Home / Luchtvaart / Pieter Groeneveld nieuwe SVP Digital Air France-KLM

Pieter Groeneveld nieuwe SVP Digital Air France-KLM

Pieter Groeneveld nieuwe SVP Digital Air France-KLM

Pieter Groeneveld (46) wordt per 1 juni 2017 benoemd als Senior Vice President Digital Air France-KLM. De huidige Vice President Netwerkplanning KLM volgt Tjalling Smit op, die per 1 april de overstap maakte naar de NS.

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat Pieter Groeneveld met zijn brede KLM-ervaring onze voorsprong op het gebied van e-commerce en social media weet te behouden en onze strategie ‘Being where our customers are’ een stap verder weet te brengen,’’ zegt Pieter Elbers, president-directeur KLM.

Groeneveld heeft de afgelopen twintig jaar op diverse plekken binnen KLM managementervaring opgedaan die goed van pas komt bij zijn nieuwe functie. Naast Vice President Netwerkplanning KLM was hij eerder Vice President Corporate Strategy KLM en AFKL- Cargo Director High Tech Industries.

Pieter Groeneveld wordt opgevolgd door Sicco Marsman, de huidige Vice President Pricing & Revenue Management (onderdeel van Commercial AFKL), verantwoordelijk voor de regio North Atlantic. Sicco was daarvoor Revenue Manager van Europa. Wie Sicco Marsman opvolgt is nog niet bekend.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…