Home / Luchtvaart / Peter Bellew nieuwe CEO Malaysia

Peter Bellew nieuwe CEO Malaysia

Peter Bellew nieuwe CEO Malaysia

Peter Bellew wordt per 1 juli de nieuwe managing director van Malaysia Aviation Group Berhad (MAG) en CEO van Malaysia Airlines Berhad (MAB). Bellew is nu COO van de maatschappij en neemt het stokje over van Christoph Mueller.

De Ierse Peter Bellew is ruim twintig jaar werkzaam in de luchtvaart, Voordat hij overstapte naar Maleisië werkte hij vele jaren bij Ryanair in verschillende rollen waaronder hoofd marketing en sales en director of Flight Operations.

De vertrekkende Christoph Mueller heeft zijn sporen in de luchtvaart verdiend als crisis manager, onder meer bij Aer Lingus. Hij startte bij Malaysia per mei 2015 voor een periode van drie jaar. Mueller kondigde zijn voortijdige vertrek aan op 10 maart, hij vertrekt om persoonlijke redenen. Mueller stapt over naar Emirates waar hij verantwoordelijk wordt voor de digitale strategie van de luchtvaartmaatschappij. De algemene verwachting is dat Mueller op termijn wellicht de opvolger wordt van Emirates huidige CEO Tim Clark.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…