Home / Luchtvaart / Passagiersgroei Air France in juni hoger dan die van KLM

Passagiersgroei Air France in juni hoger dan die van KLM

Passagiersgroei Air France in juni  hoger dan die van KLM

Voor het eerst in lange tijd heeft Air France betere maandcijfers gerealiseerd dan KLM. In juni steeg het aantal vervoerde passagiers bij Air France met 3 procent, bij KLM kwam er 2,7 procent bij.

In een persbericht meldt topman Pieter Elbers vandaag een stijging van het ‘passagiersvervoer’ met 3,6 procent. Dit betreft niet de aantallen passagiers, maar het aantal afgelegde kilometers (RPK – revenue passenger kilometers). Bij eerdere maandcijfers drukte KLM zich wel uit in aantallen vervoerde passagiers.

Voor het eerste halfjaar 2018 is de toename bij KLM nog wel fors hoger dan die van Air France: plus 6,3 procent. In absolute aantallen groeide KLM met een miljoen passagiers, van 15,6 miljoen naar 16,6 miljoen. De groei bij KLM is na een piek van 12 procent in januari afgevlakt, naar 2,7 procent die zowel in mei als juni werd genoteerd.

Air France staat nu nog op een krimp van 0,7 procent over de eerste zes maanden. Dit is het gevolg van de vele stakingen tussen februari en mei. Naar verwachting zal Air France in de zomer doorgroeien en voor het hele jaar ook in de plus komen wat betreft passagiersaantallen.

De vervoerscijfers zeggen niets over de financiën. Begin augustus publiceert Air France-KLM de financiële halfjaarcijfers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Voor een schonere lucht

Voor een schonere lucht

16/11/2018

KLM en Schiphol streven eensgezind naar een verdere verlaging van de uitstoot van broeikasgas. Dit hebben de topmannen van beide ondernemingen gezegd op het symposium van de Dutch Aviation Group…

China Southern uit SkyTeam

China Southern uit SkyTeam

15/11/2018

China Southern Airlines verlaat per 1 januari 2019 SkyTeam. De alliantie zegt dat China Southern, een grote partner van KLM, een nieuwe strategie wil volgen. Het vertrek komt niet onverwacht….

Sabre koopt Farelogix

Sabre koopt Farelogix

15/11/2018

Sabre Corporation neemt Farelogix over, zo hebben beide Amerikaanse bedrijven bekendgemaakt. Het gecombineerde technologiebedrijf moet het ‘end-to-end’ NDC-aanbod van Sabre versnellen. De acquisitie moet nog goedkeuring krijgen van de mededingsautoriteiten…

Flybe opnieuw te koop

Flybe opnieuw te koop

14/11/2018

Flybe heeft zichzelf te koop aangeboden. De Britse regionale carrier moest vorige maand een winstwaarschuwing afgeven en denkt zelfstandig niet te kunnen overleven. Het is de tweede keer in korte…

Reisrapportagetool CWT

Reisrapportagetool CWT

13/11/2018

Carlson Wagonlit Travel heeft een nieuwe ‘reisrapportagetool’ gelanceerd. CWT AnswerIQ is een business intelligence tool die werkt als een gepersonaliseerde zoekmachine met toegang tot alle gegevens van het reisprogramma van…