Home / Luchtvaart / Passagiersgroei Air France in juni hoger dan die van KLM

Passagiersgroei Air France in juni hoger dan die van KLM

Passagiersgroei Air France in juni  hoger dan die van KLM

Voor het eerst in lange tijd heeft Air France betere maandcijfers gerealiseerd dan KLM. In juni steeg het aantal vervoerde passagiers bij Air France met 3 procent, bij KLM kwam er 2,7 procent bij.

In een persbericht meldt topman Pieter Elbers vandaag een stijging van het ‘passagiersvervoer’ met 3,6 procent. Dit betreft niet de aantallen passagiers, maar het aantal afgelegde kilometers (RPK – revenue passenger kilometers). Bij eerdere maandcijfers drukte KLM zich wel uit in aantallen vervoerde passagiers.

Voor het eerste halfjaar 2018 is de toename bij KLM nog wel fors hoger dan die van Air France: plus 6,3 procent. In absolute aantallen groeide KLM met een miljoen passagiers, van 15,6 miljoen naar 16,6 miljoen. De groei bij KLM is na een piek van 12 procent in januari afgevlakt, naar 2,7 procent die zowel in mei als juni werd genoteerd.

Air France staat nu nog op een krimp van 0,7 procent over de eerste zes maanden. Dit is het gevolg van de vele stakingen tussen februari en mei. Naar verwachting zal Air France in de zomer doorgroeien en voor het hele jaar ook in de plus komen wat betreft passagiersaantallen.

De vervoerscijfers zeggen niets over de financiën. Begin augustus publiceert Air France-KLM de financiële halfjaarcijfers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Emirates’ drankfilosofie

Emirates’ drankfilosofie

21/09/2018

Emirates heeft aan boord twee kanalen gelanceerd waar naar eigen zeggen haar ‘voedsel- en drankfilosofie’ te zien valt. De passagiers kunnen onder meer zien hoe menu’s tot stand komen en…

Zakenreizen duurder in 2019

Zakenreizen duurder in 2019

21/09/2018

Het prijzen van zakenreizen zullen volgend jaar stijgen, zij het in geringe mate. Dit voorspelt zakenreisorganisatie BCD Travel in haar 2019 Industry Forecast. Gemiddeld gaan de hotelprijzen wereldwijd omhoog met…

KLM naar Las Vegas

KLM naar Las Vegas

21/09/2018

KLM opent in de zomer van 2019 een directe verbinding naar Las Vegas, zo meldt de airline vandaag. KLM offert er twee Afrikaanse bestemmingen voor op, omdat er op Schiphol…