Home / Luchtvaart / Passagiers UK in quarantaine, maar niet vanuit Frankrijk

Passagiers UK in quarantaine, maar niet vanuit Frankrijk

Passagiers UK in quarantaine, maar niet vanuit Frankrijk

De Britse regering wil binnenkort alle passagiers die aankomen in de UK verplichten tot een tweeweekse quarantaine. Verkeer vanuit Frankrijk is uitgezonderd: de twee landen hebben hierover een deal gesloten.

De bepaling zal gelden voor iedereen, ook Britse staatsburgers – nationaliteit is niet het criterium, maar het punt van vertrek. Passagiers uit Frankrijk vallen niet onder de regeling. ‘Parijs’ is bezig een soortgelijke maatregel voor reizigers door te voeren en de twee regeringen zijn nu overeengekomen dat het beleid complementair is en de wederwijdse quarantaine overbodig maakt.

De ingangsdatum van de verplichting in de UK is vermoedelijk eind deze maand, maar staat nog niet vast. Ook andere punten zijn nog niet helemaal zeker. Zo lijkt de focus op het luchtverkeer te liggen, maar mogelijk vallen ook reizigers die per trein of met de boot aankomen onder de regeling

Ook Iers verkeer mag
Binnenlands verkeer in de UK is wel toegestaan zonder quarantaine en dit geldt ook voor reizigers van en naar Ierland. Dit laatste is omdat er tussen Noord-Ierland (deel van de UK) en de Ierse Republiek nu alleen een informele grens bestaat. Deel van de onderhandelingen tussen de EU, waarvan Ierland deel uit maakt en ex-lid Groot-Brittannië betreft een regeling voor deze grens. Dit staat geheel los van corona, maar de pandemie maakt de situatie wel gecompliceerder.

De UK is nu van alle Europese landen het zwaarst getroffen door corona, gemeten in absolute dodentallen: bijna 32.000. Gemeten in aantal doden per 1 miljoen inwoners is de pandemie in drie landen erger. De lijst van relatief zwaarst getroffen landen in Europa, per 11 mei is, volgens de statistische site Worldometer : België – 751 doden per miljoen inwoners, Spanje (569), Italië (505), UK (465), Frankrijk (403), Zweden (319) en Nederland (316).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…