Home / Luchtvaart / Passagiers onwel bij United

Passagiers onwel bij United

Passagiers onwel bij United

Ten minste drie passagiers zijn woensdag onwel geraakt op een vlucht van United Airlines, uitgevoerd door SkyWest Airlines, tussen Chicago en Hartford, Connecticut. Dit heeft United donderdag gezegd.

Het incident begon veertig minuten na het opstijgen toen het toestel, een Embraer 170, met 75 passagiers aan boord, op kruishoogte vloog. Wat er precies gebeurde is nog niet helemaal duidelijk. Vaststaat dat één passagiers onwel werd en het bewustzijn verloor. Naderhand was er sprake van drie bewusteloze passagiers. Het is volgens United ook mogelijk dat anderen een angstaanval kregen nadat de piloten – toen ze hoorden dat er een passagier was flauwgevallen – een steile daling inzetten, in de veronderstelling dat er een probleem was met de druk en de zuurstoftoevoer in de cabine.

Het toestel daalde 27.000 voet in 8 minuten. Dit is een standaardprocedure, op een hoogte onder de 10.000 voet is er voldoende natuurlijke zuurstof aanwezig. Maar een dergelijke manoeuvre gaat gewoonlijk gepaard met schuddende bewegingen die passagiers angst kunnen inboezemen. De bemanning van het United-toestel zocht, ook overeenkomstig de voorschriften , daarna de dichtstbijzijnde luchthaven, in Buffalo, New York, waar de Embraer zonder problemen een voorzorgslanding maakte.

Na onderzoek aan de grond bleek er volgens United geen sprake van een ‘loss of cabin pressure’. Ook het feit dat de zuurstofmaskers niet tevoorschijn kwamen wees daar al op – de maskers vallen normaal gesproken automatisch uit de luiken boven de stoelen zodra de druk wegvalt. Enkele passagiers hadden een andere mening. Het zou wel degelijk zijn gegaan om meerdere mensen die vlak bij elkaar zaten en onwel werden, nog voordat het toestel aan de duikvlucht begon. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken het incident.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…