Home / Luchtvaart / Passagiers onwel bij United

Passagiers onwel bij United

Passagiers onwel bij United

Ten minste drie passagiers zijn woensdag onwel geraakt op een vlucht van United Airlines, uitgevoerd door SkyWest Airlines, tussen Chicago en Hartford, Connecticut. Dit heeft United donderdag gezegd.

Het incident begon veertig minuten na het opstijgen toen het toestel, een Embraer 170, met 75 passagiers aan boord, op kruishoogte vloog. Wat er precies gebeurde is nog niet helemaal duidelijk. Vaststaat dat één passagiers onwel werd en het bewustzijn verloor. Naderhand was er sprake van drie bewusteloze passagiers. Het is volgens United ook mogelijk dat anderen een angstaanval kregen nadat de piloten – toen ze hoorden dat er een passagier was flauwgevallen – een steile daling inzetten, in de veronderstelling dat er een probleem was met de druk en de zuurstoftoevoer in de cabine.

Het toestel daalde 27.000 voet in 8 minuten. Dit is een standaardprocedure, op een hoogte onder de 10.000 voet is er voldoende natuurlijke zuurstof aanwezig. Maar een dergelijke manoeuvre gaat gewoonlijk gepaard met schuddende bewegingen die passagiers angst kunnen inboezemen. De bemanning van het United-toestel zocht, ook overeenkomstig de voorschriften , daarna de dichtstbijzijnde luchthaven, in Buffalo, New York, waar de Embraer zonder problemen een voorzorgslanding maakte.

Na onderzoek aan de grond bleek er volgens United geen sprake van een ‘loss of cabin pressure’. Ook het feit dat de zuurstofmaskers niet tevoorschijn kwamen wees daar al op – de maskers vallen normaal gesproken automatisch uit de luiken boven de stoelen zodra de druk wegvalt. Enkele passagiers hadden een andere mening. Het zou wel degelijk zijn gegaan om meerdere mensen die vlak bij elkaar zaten en onwel werden, nog voordat het toestel aan de duikvlucht begon. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken het incident.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…