Home / Luchtvaart / Passagiers onwel bij United

Passagiers onwel bij United

Passagiers onwel bij United

Ten minste drie passagiers zijn woensdag onwel geraakt op een vlucht van United Airlines, uitgevoerd door SkyWest Airlines, tussen Chicago en Hartford, Connecticut. Dit heeft United donderdag gezegd.

Het incident begon veertig minuten na het opstijgen toen het toestel, een Embraer 170, met 75 passagiers aan boord, op kruishoogte vloog. Wat er precies gebeurde is nog niet helemaal duidelijk. Vaststaat dat één passagiers onwel werd en het bewustzijn verloor. Naderhand was er sprake van drie bewusteloze passagiers. Het is volgens United ook mogelijk dat anderen een angstaanval kregen nadat de piloten – toen ze hoorden dat er een passagier was flauwgevallen – een steile daling inzetten, in de veronderstelling dat er een probleem was met de druk en de zuurstoftoevoer in de cabine.

Het toestel daalde 27.000 voet in 8 minuten. Dit is een standaardprocedure, op een hoogte onder de 10.000 voet is er voldoende natuurlijke zuurstof aanwezig. Maar een dergelijke manoeuvre gaat gewoonlijk gepaard met schuddende bewegingen die passagiers angst kunnen inboezemen. De bemanning van het United-toestel zocht, ook overeenkomstig de voorschriften , daarna de dichtstbijzijnde luchthaven, in Buffalo, New York, waar de Embraer zonder problemen een voorzorgslanding maakte.

Na onderzoek aan de grond bleek er volgens United geen sprake van een ‘loss of cabin pressure’. Ook het feit dat de zuurstofmaskers niet tevoorschijn kwamen wees daar al op – de maskers vallen normaal gesproken automatisch uit de luiken boven de stoelen zodra de druk wegvalt. Enkele passagiers hadden een andere mening. Het zou wel degelijk zijn gegaan om meerdere mensen die vlak bij elkaar zaten en onwel werden, nog voordat het toestel aan de duikvlucht begon. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken het incident.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….