Home / Luchtvaart / Opening KLM-lounge wederom vertraagd

Opening KLM-lounge wederom vertraagd

Opening KLM-lounge wederom vertraagd

Opening van de nieuwe non-Schengen KLM Crown Lounge op Schiphol, die voor de honderdste verjaardag van KLM helemaal gereed zou zijn, is wederom uitgesteld. KLM-topman Pieter Elbers spreekt nu over ‘einde van het jaar’.

De vernieuwbouw van de KLM Crown Lounge begon in 2014 en zou twee jaar duren. De renovatie – waarbij de bestaande faciliteit moest openblijven – was veel ingewikkelder dan was voorzien, waardoor vertraging zich op vertraging stapelde.

In december 2018 ging de KLM-lounge (ook wel bekend als Lounge 52) eindelijk open, zij het nog maar voor de helft. Na voltooiing van de verbouwing van de aanpalende ‘oude’ Crown Lounge kunnen beide delen worden samengevoegd. De complete lounge heeft straks een capaciteit van 1500 zitplaatsen en passagiers krijgen de beschikking over nieuwe voorzieningen, zoals 20 douches (gratis) en slaapcabines (tegen betaling).

Opening van het tweede deel van de Crown Lounge zou in eerste instantie ‘ergens’ afgelopen zomer plaatsvinden, maar ‘in ieder geval’ vóór de 100ste verjaardag van KLM op 7 oktober.

“Dat redden we niet,” zegt KLM-topman Pieter Elbers desgevraagd tegen Zakenreis. “We mikken nu op het einde van het jaar. Beneden is het nog best heel druk, maar als we straks de volledige ruimte tot onze beschikking hebben, wordt de lounge nog veel mooier. Restaurant Blue, waar we betaalde catering hebben geïntroduceerd, begint ook te lopen. Toegegeven, daar is nog wel ruimte voor verbetering.”

Boet Kreiken, executive vice president customer experience bij KLM, voegt daar later aan toe: “Op 23 oktober gaat het tweede, verbouwde gedeelte van de Crown Lounge open. Dan moet het eerste gedeelte even dicht, voor de finale aanpassingen. Eind november hopen we vervolgens 100 procent gereed te zijn en de volledige lounge in gebruik te kunnen nemen.”

Restaurant Blue by KLM is gevestigd op de bovenste verdieping van de lounge, te bereiken per roltrap of via The Dutch Mountain, een trap die beide verdiepingen van de Crown Lounge met elkaar verbindt. Beneden in The Polder, het ‘gewone’ loungegedeelte, is al het eten en drinken gratis. Maar wie iets speciaals wil, gaat naar boven, The Sky genoemd. Deze verdieping omvat de Blue Bar, restaurant Blue by KLM en het Blue Terrace. Op deze verdieping zijn uitsluitend hapjes en drankjes tegen betaling te verkrijgen. Chef-kok Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum met één Michelinster, heeft voor Blue een kaart met kleine gerechten samengesteld, door KLM aangeduid als new Dutch cuisine, Nederlandse gastronomie op het hoogste niveau.

Restaurant Blue is sinds afgelopen mei volledig operationeel, met plaats voor 65 couverts. Volgens bezoekers van de Crown Lounge die Zakenreis heeft gesproken, maken vooralsnog maar weinig mensen gebruik van het restaurant. Boet Kreiken zegt hierover: “De waardering voor Blue door klanten die ervan hebben genoten is enorm, met een NPS (Net Promoter Score – red.) van ver boven de 75. Vooral Amerikaanse en Aziatische klanten geven zeer hoog op over de lounge. De prijsstelling is goed, helemaal in vergelijking met de andere eet- en dranktarieven op Schiphol, buiten de lounge. Het niveau van Blue is trouwens uniek.”

Er zijn ook twee private dining rooms. Om deze speciale ruimtes te mogen reserveren, moet per dagdeel een minimumbedrag van 350 euro aan eten en drinken worden besteed.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tans langer bij Booking.com

Tans langer bij Booking.com

04/06/2020

Gillian Tans blijft langer dan gepland aan als voorzitter van Booking.com, zo meldt Skift. Mogelijk heeft het te maken met de coronacrisis, waardoor de omzet de afgelopen tijd verdampte. Booking…

Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…