Home / Luchtvaart / Opening KLM-lounge wederom vertraagd

Opening KLM-lounge wederom vertraagd

Opening KLM-lounge wederom vertraagd

Opening van de nieuwe non-Schengen KLM Crown Lounge op Schiphol, die voor de honderdste verjaardag van KLM helemaal gereed zou zijn, is wederom uitgesteld. KLM-topman Pieter Elbers spreekt nu over ‘einde van het jaar’.

De vernieuwbouw van de KLM Crown Lounge begon in 2014 en zou twee jaar duren. De renovatie – waarbij de bestaande faciliteit moest openblijven – was veel ingewikkelder dan was voorzien, waardoor vertraging zich op vertraging stapelde.

In december 2018 ging de KLM-lounge (ook wel bekend als Lounge 52) eindelijk open, zij het nog maar voor de helft. Na voltooiing van de verbouwing van de aanpalende ‘oude’ Crown Lounge kunnen beide delen worden samengevoegd. De complete lounge heeft straks een capaciteit van 1500 zitplaatsen en passagiers krijgen de beschikking over nieuwe voorzieningen, zoals 20 douches (gratis) en slaapcabines (tegen betaling).

Opening van het tweede deel van de Crown Lounge zou in eerste instantie ‘ergens’ afgelopen zomer plaatsvinden, maar ‘in ieder geval’ vóór de 100ste verjaardag van KLM op 7 oktober.

“Dat redden we niet,” zegt KLM-topman Pieter Elbers desgevraagd tegen Zakenreis. “We mikken nu op het einde van het jaar. Beneden is het nog best heel druk, maar als we straks de volledige ruimte tot onze beschikking hebben, wordt de lounge nog veel mooier. Restaurant Blue, waar we betaalde catering hebben geïntroduceerd, begint ook te lopen. Toegegeven, daar is nog wel ruimte voor verbetering.”

Boet Kreiken, executive vice president customer experience bij KLM, voegt daar later aan toe: “Op 23 oktober gaat het tweede, verbouwde gedeelte van de Crown Lounge open. Dan moet het eerste gedeelte even dicht, voor de finale aanpassingen. Eind november hopen we vervolgens 100 procent gereed te zijn en de volledige lounge in gebruik te kunnen nemen.”

Restaurant Blue by KLM is gevestigd op de bovenste verdieping van de lounge, te bereiken per roltrap of via The Dutch Mountain, een trap die beide verdiepingen van de Crown Lounge met elkaar verbindt. Beneden in The Polder, het ‘gewone’ loungegedeelte, is al het eten en drinken gratis. Maar wie iets speciaals wil, gaat naar boven, The Sky genoemd. Deze verdieping omvat de Blue Bar, restaurant Blue by KLM en het Blue Terrace. Op deze verdieping zijn uitsluitend hapjes en drankjes tegen betaling te verkrijgen. Chef-kok Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum met één Michelinster, heeft voor Blue een kaart met kleine gerechten samengesteld, door KLM aangeduid als new Dutch cuisine, Nederlandse gastronomie op het hoogste niveau.

Restaurant Blue is sinds afgelopen mei volledig operationeel, met plaats voor 65 couverts. Volgens bezoekers van de Crown Lounge die Zakenreis heeft gesproken, maken vooralsnog maar weinig mensen gebruik van het restaurant. Boet Kreiken zegt hierover: “De waardering voor Blue door klanten die ervan hebben genoten is enorm, met een NPS (Net Promoter Score – red.) van ver boven de 75. Vooral Amerikaanse en Aziatische klanten geven zeer hoog op over de lounge. De prijsstelling is goed, helemaal in vergelijking met de andere eet- en dranktarieven op Schiphol, buiten de lounge. Het niveau van Blue is trouwens uniek.”

Er zijn ook twee private dining rooms. Om deze speciale ruimtes te mogen reserveren, moet per dagdeel een minimumbedrag van 350 euro aan eten en drinken worden besteed.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…

Schiphol verder met BAM

Schiphol verder met BAM

16/04/2021

Schiphol heeft de samenwerking met BAM, Heijmans en VolkerWessels voortijdig verlengd, omdat de bouwers zich tijdens de coronacrisis “flexibel” hebben opgesteld, zegt de luchthaven. De firma’s onderhouden de bestaande infrastructuur…

Staatssteun voor Air Canada

Staatssteun voor Air Canada

16/04/2021

Air Canada ontvangt alsnog een steunpakket van de staat ter waarde van 5,9 miljard Canadese dollar (3,95 miljard euro). De regering in Ottawa lag de afgelopen tijd onder vuur omdat…

Verkeer Schiphol blijft laag

Verkeer Schiphol blijft laag

15/04/2021

Vorige maand reisden 660.000 mensen via Schiphol, een handjevol mensen in vergelijking met de 5,6 miljoen van maart 2019. Het vrachtvervoer steeg wel, met een hoger volume. Het aantal vluchten…

Staatssteun EU toegestaan

Staatssteun EU toegestaan

15/04/2021

Het Hof van Justitie van de EU heeft bepaald dat staatssteun aan airlines toegestaan blijft. Ryanair had de zaak opnieuw aanhangig gemaakt, maar de rechter verwierp de bezwaren. De Ierse…

Uitstel conventie van GBTA

Uitstel conventie van GBTA

14/04/2021

De jaarlijkse conventie van GBTA is verplaatst van juli naar november, door de aanhoudende pandemie. Intussen rommelt het opnieuw in de zakenreisorganisatie: ‘president’ Bhart Sarin is abrupt opgestapt. De jaarlijkse…