Home / Luchtvaart / Ook KLM schrapt alsnog deel van de vluchten naar China

Ook KLM schrapt alsnog deel van de vluchten naar China

Ook KLM schrapt alsnog deel van de vluchten naar China

KLM heeft woensdagavond bekendgemaakt alsnog een deel van de vluchten naar China op te schorten in verband met het coronavirus. Alleen Beijing en Shanghai blijven in de dienstregeling. De verbindingen naar Chengdu en Hangzhou worden vanaf donderdag niet meer gevlogen, een dag later gevolgd door de lijn naar Xiamen.

Het aantal wekelijkse vluchten van KLM naar Shanghai gaat terug van elf naar zeven. De verbinding naar de hoofdstad Beijing blijft vooralsnog ongemoeid, met één dagelijkse vlucht. Hongkong, formeel ook een Chinese stad, is niet genoemd.

KLM noemt de terugloop van de boekingen als reden voor de drastische ingreep in de dienstregeling. Ook het aantal annuleringen is sterk gestegen. KLM biedt in verband met de corona-crisis alle passagiers naar China die een ticket hebben geboekt de mogelijkheid tot kosteloze annulering.

KLM volgt de uitbraak van het coronavirus op de voet, zegt de airline in een verklaring en heeft ‘intensief contact’ met nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties. ‘Op basis van de huidige informatie is er op dit moment nog geen aanleiding om de gehele operatie naar China op te schorten.’

Eerder woensdag maakten British Airways en Lufthansa bekend hun vluchtschema’s naar China aan te passen.

KLM zegt verder in overleg met de betrokken instanties ‘diverse voorzorgsmaatregelen’ te hebben genomen voor de vluchten die wel doorgaan, waaronder het verstrekken van mondkapjes voor de crew. ‘Daarnaast worden algemene hygiënemaatregelen extra onder de aandacht gebracht bij KLM-medewerkers, zoals frequent handen wassen,’ aldus het bedrijf.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…