Home / Luchtvaart / Oneworld breidt uit naar Afrika met Royal Air Maroc

Oneworld breidt uit naar Afrika met Royal Air Maroc

Oneworld breidt uit naar Afrika met Royal Air Maroc

Royal Air Maroc zal zich in 2020 aansluiten bij oneworld als veertiende lid en het eerste in Afrika. Dit is besloten tijdens de eindejaarsvergadering van de Raad van Bestuur van de alliantie in New York. Air Maroc moet in 2019 nog wel door de ballotage komen van oneworld.

Het is de eerste uitbreiding van oneworld in vier jaar tijd. De belangrijkste leden binnen oneworld zijn American Airlines en British Airlines. Cathay Pacific, Finnair en   Qantas spelen ook een grote rol.

British Airways, Qatar Airways en Royal Jordanian vliegen al naar het Afrikaanse continent, maar geen van deze luchtvaartmaatschappijen heeft hubs in de regio. Door de aansluiting van Air Maroc worden 34 nieuwe bestemmingen in 21 nieuwe landen toegevoegd aan het netwerk van oneworld (niet alleen in Afrika).

Hubs in Afrika
Star Alliance is marktleider in Afrika, met drie leden: EgyptAir, Ethiopian Airlines en South African Airways. SkyTeam heeft één lid in Afrika: Kenya Airways.

Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij en grootste maatschappij in Marokko en vervoerde vorig jaar 7,3 miljoen passagiers, met een vloot van 55 toestellen. Vanuit de hub Casablanca worden 94 bestemmingen bediend in 49 landen in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

Alan Joyce, de CEO van Qantas, tevens voorzitter van oneworld, zegt in een toelichting: “Afrika is de laatste grote regio waar oneworld nog geen volledig lid heeft. Verwacht wordt dat de snelste groei de komende decennia in dit continent zal plaatsvinden. Air Maroc zal een grote waarde toevoegen aan meer klanten wereldwijd doordat we ons netwerk uitbreiden in een nieuwe regio.”

De CEO van Royal Air Maroc, Abdelhamid Addou, ziet het lidmaatschap als ‘een van de belangrijkste momenten’ in het zestigjarig bestaan van zijn maatschappij. Hij wil van Air Maroc ‘de leidende airline van Afrika’ maken, een positie die momenteel door Ethiopian wordt ingenomen.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…