Home / Luchtvaart / Oneworld breidt uit naar Afrika met Royal Air Maroc

Oneworld breidt uit naar Afrika met Royal Air Maroc

Oneworld breidt uit naar Afrika met Royal Air Maroc

Royal Air Maroc zal zich in 2020 aansluiten bij oneworld als veertiende lid en het eerste in Afrika. Dit is besloten tijdens de eindejaarsvergadering van de Raad van Bestuur van de alliantie in New York. Air Maroc moet in 2019 nog wel door de ballotage komen van oneworld.

Het is de eerste uitbreiding van oneworld in vier jaar tijd. De belangrijkste leden binnen oneworld zijn American Airlines en British Airlines. Cathay Pacific, Finnair en   Qantas spelen ook een grote rol.

British Airways, Qatar Airways en Royal Jordanian vliegen al naar het Afrikaanse continent, maar geen van deze luchtvaartmaatschappijen heeft hubs in de regio. Door de aansluiting van Air Maroc worden 34 nieuwe bestemmingen in 21 nieuwe landen toegevoegd aan het netwerk van oneworld (niet alleen in Afrika).

Hubs in Afrika
Star Alliance is marktleider in Afrika, met drie leden: EgyptAir, Ethiopian Airlines en South African Airways. SkyTeam heeft één lid in Afrika: Kenya Airways.

Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij en grootste maatschappij in Marokko en vervoerde vorig jaar 7,3 miljoen passagiers, met een vloot van 55 toestellen. Vanuit de hub Casablanca worden 94 bestemmingen bediend in 49 landen in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

Alan Joyce, de CEO van Qantas, tevens voorzitter van oneworld, zegt in een toelichting: “Afrika is de laatste grote regio waar oneworld nog geen volledig lid heeft. Verwacht wordt dat de snelste groei de komende decennia in dit continent zal plaatsvinden. Air Maroc zal een grote waarde toevoegen aan meer klanten wereldwijd doordat we ons netwerk uitbreiden in een nieuwe regio.”

De CEO van Royal Air Maroc, Abdelhamid Addou, ziet het lidmaatschap als ‘een van de belangrijkste momenten’ in het zestigjarig bestaan van zijn maatschappij. Hij wil van Air Maroc ‘de leidende airline van Afrika’ maken, een positie die momenteel door Ethiopian wordt ingenomen.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…