Home / Luchtvaart / Omzetgroei bij Flybe

Omzetgroei bij Flybe

Omzetgroei bij Flybe

De verlieslijdende Britse regionale carrier Flybe, die op veel zakelijke bestemmingen vliegt, zegt de weg omhoog te hebben gevonden. Een lagere capaciteit leidde in 2017 tot een hogere opbrengst per stoel.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2017-2018 ging de load factor omhoog met 8.6 procentpunt, terwijl de omzet steeg met 8,5 procent. Flybe vervoerde 8,1 procent meer passagiers dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De opbrengst per stoel steeg met 13,3 procent.

De airline had eerder de capaciteit teruggebracht met 4,2 procent, door routes op te heffen en de vloot te verkleinen. Zo sneuvelde vorig jaar onder meer de verbindingen van en naar Rotterdam The Hague Airport. In Nederland opereert Flybe nu vanaf Schiphol en Groningen Eelde Airport.

De airline leed in het boekjaar 2016-2017 een verlies van 26 miljoen pond op een omzet van 797 miljoen pond. De carrier, gevestigd in Exeter, besloot hierop in te grijpen. Christine Ourmières-Widener, afkomstig van Air France en sinds een jaar CEO van Flybe, zegt in een verklaring: “We hebben grote stappen gemaakt met de uitvoering van ons business plan. Naar verwachting zullen  de verbeteringen doorzetten, zij het iets minder snel dan het afgelopen kwartaal.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…