Home / Luchtvaart / Offset zakenreis Lufthansa binnen Europa vanaf 2020

Offset zakenreis Lufthansa binnen Europa vanaf 2020

Offset zakenreis Lufthansa binnen Europa vanaf 2020

Alle corporate Europese vluchten met Lufthansa en Swiss zullen vanaf  volgend jaar klimaatneutraal zijn. De twee airlines nemen zelf de kosten voor hun rekening, bedrijven hoeven geen bijdrage te leveren.

De offset (compensatie) zal plaatsvinden via de Zwitserse non-profit-organisatie myclimate, die compensatieprogramma’s heeft voor alle vormen van vervoer.

Lufthansa werkt sinds 2007 samen met myclimate. De milieuorganisatie zegt dat haar projecten de broeikasgassen reduceren en bijdragen aan de doelen voor duurzame mondiale ontwikkeling van de Verenigde Naties.

Andere programma’s
Veel airlines kennen tegenwoordig programma’s om de uitstoot van broeikasgassen door vliegtuigen te offsetten. KLM heeft sinds 2008 een compensatiesysteem onder de naam CO2ZERO. Hierbij moeten de passagiers zelf een bijdrage leveren.

Het gaat hierbij niet om hele grote bedragen. Voor een retourvlucht tussen Amsterdam en Londen bijvoorbeeld is de prijs 0,83 euro. Hoe groter de afstand, hoe hoger de vrijwillige bijdrage. Jakarta, een van de verste bestemmingen, kost 14,55 euro aan compensatie. KLM investeert de opbrengsten in projecten voor herbebossing.

Air France kent een soortgelijk programma onder de naam Trip and Tree, een samenwerking met de organisatie A Tree for You. Verder zal Air France binnenkort alle binnenlandse vluchten voor haar passagiers, in alle reisklassen, zelf volledig compenseren. De airline claimt dat vanaf 1 januari 2020 al haar domestic verkeer daardoor klimaatneutraal zal zijn.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…

GBT: know-before-you-go

GBT: know-before-you-go

08/07/2020

American Express GBT heeft Travel Vitals gelanceerd, een ‘dynamisch’ online platform met informatie over zakenreizen. De tool toont de huidige reisbeperkingen als gevolg van corona, voor specifieke locaties. American Express…

Van Aelst blijft aan bij Okura

Van Aelst blijft aan bij Okura

07/07/2020

Marcel van Aelst (72) is de nieuwe chairman van de Okura Nikko Hotel Management Company, de hoogste functie ooit voor een niet-Japanner in het bedrijf. In een interview met Zakenreis…

Opstart zakenreis? VCK helpt

Opstart zakenreis? VCK helpt

07/07/2020

VCK Travel heeft een white paper gepubliceerd, bestemd voor bedrijven, om hun zakenreizen post-corona weer op te starten. Het zakenreisbureau gaat in op vragen over ‘het nieuwe normaal’, zoals reisbeleid,…