Home / Luchtvaart / Offset zakenreis Lufthansa binnen Europa vanaf 2020

Offset zakenreis Lufthansa binnen Europa vanaf 2020

Offset zakenreis Lufthansa binnen Europa vanaf 2020

Alle corporate Europese vluchten met Lufthansa en Swiss zullen vanaf  volgend jaar klimaatneutraal zijn. De twee airlines nemen zelf de kosten voor hun rekening, bedrijven hoeven geen bijdrage te leveren.

De offset (compensatie) zal plaatsvinden via de Zwitserse non-profit-organisatie myclimate, die compensatieprogramma’s heeft voor alle vormen van vervoer.

Lufthansa werkt sinds 2007 samen met myclimate. De milieuorganisatie zegt dat haar projecten de broeikasgassen reduceren en bijdragen aan de doelen voor duurzame mondiale ontwikkeling van de Verenigde Naties.

Andere programma’s
Veel airlines kennen tegenwoordig programma’s om de uitstoot van broeikasgassen door vliegtuigen te offsetten. KLM heeft sinds 2008 een compensatiesysteem onder de naam CO2ZERO. Hierbij moeten de passagiers zelf een bijdrage leveren.

Het gaat hierbij niet om hele grote bedragen. Voor een retourvlucht tussen Amsterdam en Londen bijvoorbeeld is de prijs 0,83 euro. Hoe groter de afstand, hoe hoger de vrijwillige bijdrage. Jakarta, een van de verste bestemmingen, kost 14,55 euro aan compensatie. KLM investeert de opbrengsten in projecten voor herbebossing.

Air France kent een soortgelijk programma onder de naam Trip and Tree, een samenwerking met de organisatie A Tree for You. Verder zal Air France binnenkort alle binnenlandse vluchten voor haar passagiers, in alle reisklassen, zelf volledig compenseren. De airline claimt dat vanaf 1 januari 2020 al haar domestic verkeer daardoor klimaatneutraal zal zijn.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…