Home / Luchtvaart / Off-slot vliegen op de dag wordt aangepakt

Off-slot vliegen op de dag wordt aangepakt

Off-slot vliegen op de dag wordt aangepakt

Airlines die zich niet aan het nachtregime op Schiphol houden, werden al aangepakt. Vanaf deze zomer geldt dat ook voor het zogenoemde off-slot vliegen op de dag. Dat heeft slotcoördinator Caroline Ditvoorst donderdag aan Zakenreis laten weten.

“Vooralsnog gaan we achteraf bekijken of de slottijden die de airlines toegewezen hebben gekregen overeenkomen met de gepubliceerde tijden die de maatschappijen extern communiceren,” aldus Ditvoorst. Het nieuwe beleid is ingegeven door de toenemende schaarste op de dag.

Wanneer de gepubliceerde tijd -bijvoorbeeld op de website van de airline- en de slottijd niet hetzelfde zijn, wordt de maatschappij vriendelijk verzocht één van beide aan te passen. “Soms is het gewoon een foutje, dat kan. Maar er wordt ook bewust off-slot gevlogen en daar gaan we een halt aan toeroepen,” zegt de slotcoördinator.

Deze zomer is een soort overgangsfase waarbij de airlines de tijd krijgen om te wennen aan de voor Schiphol nieuwe werkwijze. “Als een airline aantoonbaar en herhaaldelijk slots misbruikt, kunnen we volgens de regels de hele serie slots die het betreft, intrekken,” legt Ditvoorst uit.

Hierna wil Airport Coordination Schiphol overgaan op het vooraf monitoren van de gepubliceerde tijden tegen de afgegeven slottijd. “Bij voorkeur in samenwerking met de luchthaven.”

Verder wordt gekeken in hoeverre de daadwerkelijk gevlogen tijd in overeenstemming is met de afgegeven slottijd. “Airlines komen graag te vroeg binnen, daar maken ze mooie sier mee. Een kleine afwijking moet mogelijk blijven, maar we worden daar wel strenger in,” zegt Ditvoorst. “Of hierbij een slottolerantie gaat gelden en hoe lang die eventueel zal zijn, is nog onderwerp van gesprek.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…