Home / Luchtvaart / Off-slot vliegen op de dag wordt aangepakt

Off-slot vliegen op de dag wordt aangepakt

Off-slot vliegen op de dag wordt aangepakt

Airlines die zich niet aan het nachtregime op Schiphol houden, werden al aangepakt. Vanaf deze zomer geldt dat ook voor het zogenoemde off-slot vliegen op de dag. Dat heeft slotcoördinator Caroline Ditvoorst donderdag aan Zakenreis laten weten.

“Vooralsnog gaan we achteraf bekijken of de slottijden die de airlines toegewezen hebben gekregen overeenkomen met de gepubliceerde tijden die de maatschappijen extern communiceren,” aldus Ditvoorst. Het nieuwe beleid is ingegeven door de toenemende schaarste op de dag.

Wanneer de gepubliceerde tijd -bijvoorbeeld op de website van de airline- en de slottijd niet hetzelfde zijn, wordt de maatschappij vriendelijk verzocht één van beide aan te passen. “Soms is het gewoon een foutje, dat kan. Maar er wordt ook bewust off-slot gevlogen en daar gaan we een halt aan toeroepen,” zegt de slotcoördinator.

Deze zomer is een soort overgangsfase waarbij de airlines de tijd krijgen om te wennen aan de voor Schiphol nieuwe werkwijze. “Als een airline aantoonbaar en herhaaldelijk slots misbruikt, kunnen we volgens de regels de hele serie slots die het betreft, intrekken,” legt Ditvoorst uit.

Hierna wil Airport Coordination Schiphol overgaan op het vooraf monitoren van de gepubliceerde tijden tegen de afgegeven slottijd. “Bij voorkeur in samenwerking met de luchthaven.”

Verder wordt gekeken in hoeverre de daadwerkelijk gevlogen tijd in overeenstemming is met de afgegeven slottijd. “Airlines komen graag te vroeg binnen, daar maken ze mooie sier mee. Een kleine afwijking moet mogelijk blijven, maar we worden daar wel strenger in,” zegt Ditvoorst. “Of hierbij een slottolerantie gaat gelden en hoe lang die eventueel zal zijn, is nog onderwerp van gesprek.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…