Home / Luchtvaart / Norwegian: meer vluchten VS

Norwegian: meer vluchten VS

Norwegian: meer vluchten VS

Norwegian Air Shuttle heeft van de Amerikaanse autoriteiten toestemming gekregen om meer vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten uit te voeren. De Noorse prijsvechter wil in eerste instantie directe vluchten uitvoeren tussen Cork, in Ierland en Boston.

Norwegian heeft behalve de Noorse ook een Ierse licentie en kan daardoor gebruikmaken van de Open Skies tussen de VS en de Europese Unie die vrij verkeer tussen luchthavens in de EU en de VS toestaat. Norwegian hoeft daarom niet de eigen basis in Oslo als begin- of eindpunt te nemen. Norwegian is al twee jaar bezig goedkeuring te krijgen in Washington en spreekt nu in een verklaring over een “grote en belangrijke strategische zege“.

Andere Europese airlines zijn fel tegen de overeenkomst met Norwegian, omdat de prijsvechter gebruik maakt van goedkoop cabinepersoneel uit Aziatische landen. Dit zou in strijd zijn met de regelgeving die voorschrijft dat de cabin crew uit Europa of Amerika zelf moeten komen.

Norwegian is van plan meer routes te openen tussen de VS en de Europese Unie. Welke dat zijn heeft de carrier nog niet bekendgemaakt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…