Home / Luchtvaart / Norse: nieuwe long haul lcc

Norse: nieuwe long haul lcc

Norse: nieuwe long haul lcc

De nieuwe Noorse long haul low cost carrier Norse Atlantic Airways heeft aangekondigd vanaf begin 2022 te zullen vliegen tussen Europa en drie Amerikaanse steden. Norse hoopt het gat te kunnen vullen dat Norwegian achterlaat.

Norse is in maart opgericht door een aantal Noorse zakenlieden, die vijftien Boeing 787 Dreamliners hebben geleased voor de uitvoering van de routes. De eerste verbindingen zijn tussen Oslo, Londen and Parijs naar New York, Los Angeles en Fort Lauderdale. Het bedrijf rekent erop in de eerste twee kwartalen van 2022 de vraag naar tickets weer voldoende zal zijn om winstgevende vluchten te maken.

Norwegian Air Shuttle kondigde begin zit jaar aan te zullen stoppen met long haul low cost vluchten. Nieuwkomers zoals Norse willen daarvan profiteren. “Wij zijn ervan overtuigd dat er plaats is voor een een nieuwe, innovatieve airline op de low-cost markt,” aldus de CEO van Norse, Bjørn Tore Larsen. “Onze plannen zijn gereed en de operatie kan beginnen zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven en de vraag naar transatlantische reizen terug is gekeerd.”

Norse wilde aanvankelijk eind 2021 beginnen met de operatie, maar de pandemie houdt langer aan dan het bedrijf had verwacht. De Noorse carrier zegt op basis van de huidige inschattingen te verwachten dat in de zomer van 2022 de vraag naar tickets tussen Europa en de Verenigde Staten weer op een redelijk niveau is. Het bedrijf denkt over een jaar rond de 1600 werknemers te hebben.

Illustratie © Norse

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…