Home / Luchtvaart / Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar.

De bestellingen waren eerder dit jaar al aangekondigd, maar zijn nu omgezet in ‘firm orders’. Turkish verwacht de levering tussen 2019 en 2024. De airline heeft een optie genomen op nog eens tien vliegtuigen, vijf A350’s en vijf Dreamliners.

De Turkse airline lijkt de crisis van vorig jaar, als gevolg van de politieke onrust in het land, te boven te zijn. Uit de jaarcijfers over 2017, die deze maand bekend werden gemaakt, blijkt dat Turkish vorig jaar een operationele winst boekte van 1,3 miljard dollar. In 2016 stond nog een verlies in de boeken van 160 miljoen dollar.

Turkish gaat ervan uit dat de nieuwe vliegtuigen gebruik zullen maken van de eveneens nieuwe luchthaven die momenteel verrijst bij Istanbul. De eerste fase van de airport moet dit jaar opengaan. Daarna volgen er nog enkele fases, tot aan 2030. In dat jaar kan de luchthaven 200 miljoen passagiers verwerken. In 2017 telde Istanbul 63,7 miljoen passagiers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…