Home / Luchtvaart / Nieuwe maaltijdrobot KLM, gebruik slechts een fractie

Nieuwe maaltijdrobot KLM, gebruik slechts een fractie

Nieuwe maaltijdrobot KLM, gebruik slechts een fractie

KLM heeft sinds kort een robot die maaltijden samenstelt voor de businessclass. Door corona is het apparaat evenwel nauwelijks nodig. Er wordt slechts “een fractie” van de capaciteit benut, zegt CEO Pieter Elbers.

Het robotsysteem bij KLM Catering Services (KCS) zorgt voor lagere handelingskosten, zegt KLM en dankzij de robot is het “eenvoudiger” om aanpassingen van de maaltijd trays te verwerken. De productiecapaciteit is tweemaal zo hoog in vergelijking met het vorige systeem en komt nu uit op 30.000 stuks per dag.

Pieter Elbers (op de foto, links) was eind vorige week zelf aanwezig om de robot in te wijden. Hij zei bij die gelegenheid dat het plan voor deze innovatie bij de catering van de airline enkele jaren geleden al is uitgewerkt. “De ingebruikname bij KCS vindt nu plaats in een Covid 19 realiteit die we ons niet konden voorstellen toen we dit besluit namen,” aldus de CEO.

Het aantal passagiers bij KLM is door corona sinds maart gedecimeerd tot minder dan een kwart van vorig jaar. En het aantal zakenreizigers is naar verhouding het meest gedaald. KLM heeft van de capaciteit die de robot genereert daarom “maar een fractie” nodig, zei Elbers. Hij voegde eraan toe: “Desondanks ben ik blij dat we deze stap zetten. We moeten immers blijven innoveren en naar de toekomst kijken. Ook, of juist nu.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…