Home / Luchtvaart / Nieuwe Dreamliner van BA krijgt first class

Nieuwe Dreamliner van BA krijgt first class

Nieuwe Dreamliner van BA krijgt first class

De Boeing 787-9 Dreamliner, die British Airways (BA) vanaf eind oktober in gebruik neemt, krijgt acht first class ‘stoelen’. In de iets kleinere 787-8 die BA al in gebruik heeft, zit geen first class.

De nieuwe Dreamliner, die ook KLM inmiddels besteld heeft, vliegt voor BA in eerste instantie tussen Londen en Delhi. Dat is vanaf 25 oktober. Een maand later wordt het toestel ook ingezet op de routes naar Abu Dhabi en Muscat, in de maanden daarna volgen Kuala Lumpur, Austin (Texas) en San Jose (Californië).

In de regel zijn de BA-toestellen uitgerust met veertien first class-stoelen, voor de Dreamliner is gekozen voor acht, waardoor passagiers volgens de airline nog meer ruimte en privacy hebben.

Voor de features van de first class heeft BA zich laten voeden door de feed back van first class-passagiers. Zij betalen voor een first class ticket op bestemmingen zoals Muscat en Abu Dhabi 1000 pond meer dan voor een stoel in de business class.

De plaatsen, een iets toepasselijkere benaming voor de zitruimte in de first class dan stoelen, zijn uiteraard van alle gemakken voorzien. Alle features kunnen bediend worden door een “gevoelsmatige touch”. De verlichting kan zodanig ingesteld worden dat die dag of nacht simuleert, waarop de passagiers makkelijker kan slapen dan wel ontwaken en minder last heeft van jetlag.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…