Home / Luchtvaart / Nieuwe Dreamliner van BA krijgt first class

Nieuwe Dreamliner van BA krijgt first class

Nieuwe Dreamliner van BA krijgt first class

De Boeing 787-9 Dreamliner, die British Airways (BA) vanaf eind oktober in gebruik neemt, krijgt acht first class ‘stoelen’. In de iets kleinere 787-8 die BA al in gebruik heeft, zit geen first class.

De nieuwe Dreamliner, die ook KLM inmiddels besteld heeft, vliegt voor BA in eerste instantie tussen Londen en Delhi. Dat is vanaf 25 oktober. Een maand later wordt het toestel ook ingezet op de routes naar Abu Dhabi en Muscat, in de maanden daarna volgen Kuala Lumpur, Austin (Texas) en San Jose (Californië).

In de regel zijn de BA-toestellen uitgerust met veertien first class-stoelen, voor de Dreamliner is gekozen voor acht, waardoor passagiers volgens de airline nog meer ruimte en privacy hebben.

Voor de features van de first class heeft BA zich laten voeden door de feed back van first class-passagiers. Zij betalen voor een first class ticket op bestemmingen zoals Muscat en Abu Dhabi 1000 pond meer dan voor een stoel in de business class.

De plaatsen, een iets toepasselijkere benaming voor de zitruimte in de first class dan stoelen, zijn uiteraard van alle gemakken voorzien. Alle features kunnen bediend worden door een “gevoelsmatige touch”. De verlichting kan zodanig ingesteld worden dat die dag of nacht simuleert, waarop de passagiers makkelijker kan slapen dan wel ontwaken en minder last heeft van jetlag.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…