Home / Luchtvaart / Nieuwe directeur bij KLM HS

Nieuwe directeur bij KLM HS

Nieuwe directeur bij KLM HS

Per 1 maart 2021 treedt Odette Wagemans aan als nieuwe algemeen directeur van KLM Health Services (KHS). Zij volgt Brinio Veldhuijzen van Zanten op, die met pensioen gaat.

Wagemans is momenteel directeur HR Shared Services Centre bij KLM. In tegenstelling tot haar voorganger is zij geen arts, maar volgde een managementopleiding.

Brinio Veldhuijzen van Zanten gaf twintig jaar leiding aan Health Services, een dochterbedrijf van KLM. Zakenreis interviewde hem dit najaar, een gesprek dat vooral ging over de coronacrisis. KHS  typeerde hij als volgt: “We zijn de medische poot van KLM. Behalve onderzoek en testen adviseren we tientallen bedrijven, ngo’s en ministeries met hun travel risk policy. Dat deden we al vóór corona en nu is het nog belangrijker geworden. We nemen hen alles uit handen en zijn een One Stop Shop. Er zijn vier vestigingen: Schiphol-Oost, Schiphol-Centrum, Hoofddorp en Den Haag. We hebben circa 200 mensen in dienst.”

En over ‘het tijdperk’ van corona zei Veldhuijzen van Zanten: “De tragiek is: het zijn voor ons topdagen, terwijl het voor de luchtvaart dramatisch is, maar we kunnen wél onze bijdrage leveren. Wij zijn de afdeling voor werken, reizen en gezondheid.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: Walsh vervangt Juniac

IATA: Walsh vervangt Juniac

23/11/2020

Alexandre de Juniac stapt per 31 maart 2021 op als directeur-generaal van IATA. Willie Walsh is zijn opvolger. De brancheorganisatie van airlines heeft dit maandagavond bekendgemaakt. Een reden voor het…

IATA: wacht niet op vaccins

IATA: wacht niet op vaccins

23/11/2020

Regeringen moeten niet wachten op vaccins tegen corona om het luchtverkeer weer op gang te brengen, maar hun testbeleid zo snel mogelijk optimaliseren. Dit was de belangrijkste boodschap van IATA…

Corona hindert treinpromotie

Corona hindert treinpromotie

22/11/2020

KLM, Schiphol en NS willen verder met hun promotie van de trein voor kortere afstanden, maar in een nieuwe ‘Actieagenda’ staat dat corona de plannen op losse schroeven kan zetten….

Testbewijs wordt verplicht

Testbewijs wordt verplicht

20/11/2020

Het kabinet wil medio december niet-EU-passagiers bij aankomst in Nederland verplichten een recente, negatieve coronatest te laten zien. Dit schrijft vicepremier De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer….