Home / Luchtvaart / Nieuwe concurrent Air Canada

Nieuwe concurrent Air Canada

Nieuwe concurrent Air Canada

Medio februari begint in Canada een nieuwe ‘ultra low-cost carrier’ onder de naam NewLeaf. Dit betekent een nieuwe concurrent voor Air Canada en KLM-partner WestJet, in eerste instantie alleen op binnenlandse routes.

NewLeaf Travel – op de toestellen is de spelling newleaf – heeft haar hoofdkwartier in de stad Winnipeg en zal vanaf 12 februari naar zeven bestemmingen binnen Canada vliegen. De carrier leaset hiervoor Boeing 737-400’s. Later wil de maatschappij ook op steden in de Verenigde Staten vliegen.

Ultra low-cost carrier (ulcc) is een term die sinds enige jaren in Noord-Amerika wordt gebruikt voor maatschappijen die nóg lagere kosten maken dan de eerste generatie lcc’s – of dit althans claimen. In de tarieven van een ulcc is vrijwel niets inclusief, passagiers moeten op het (zeer lage) basistarief voor alles bijbetalen, tot en met gebruik van stoelriemen aan toe.

‘Van hier naar daar’ is de slogan van NewLeaf die zegt met haar ‘ultra-concept’ de beslissing over het uitgavenpatroon terug te willen brengen bij de consument. Waarnemers in Canada denken dat start-ups zoals NewLeaf niet per se de concurrentieslag zullen overleven, maar door hun komst zullen de ticketprijzen van carriers als Air Canada en WestJet wel dalen.

Andere ulcc’s in Noord-Amerika zijn Spirit Airlines en Allegiant Air (beide in de Verenigde Staten) en Canada Jetlines. Deze laatste carrier moet ook nog starten, vanuit de westelijke Canadese stad Vancouver; begin van de vluchten is nu voorzien voor later dit jaar. Spirit en Allegiant zijn overigens succesvolle, winstgevende carriers geworden in Amerika.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…