Home / Luchtvaart / Nieuwe CIO bij KLM

Nieuwe CIO bij KLM

Nieuwe CIO bij KLM

Eelco van Asch wordt per 1 september 2020 chief information officer bij KLM en treedt toe tot het executive team. Hij volgt Paul Elich op, die met pensioen gaat.

Van Asch bekleedde vanaf 2000 een aantal commerciële, operationele en management functies bij KLM en Air France-KLM. Sinds 2016 is hij senior vice president hub operations. Zijn volledige nieuwe titel luidt executive vice president information services & CIO. KLM zegt dat Van Asch verantwoordelijk zal zijn voor IT en computersystemen.

Op vacature.nl staat een nadere uitleg over wat een CIO is: “De chief information officer is binnen een organisatie de hoogste verantwoordelijke op het gebied van de ICT en maakt deel uit van de zogeheten C-suite van een bedrijf: de hoogste bestuurslaag. Een CIO wordt in sommige organisaties ICT-manager of -directeur genoemd.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….