Home / Luchtvaart / Nieuwe CEO voor oneworld

Nieuwe CEO voor oneworld

Nieuwe CEO voor oneworld

Rob Gurney wordt per oktober de nieuwe CEO van luchtvaartalliantie oneworld. Hij neemt het stokje over van Bruce Ashby, die zijn vertrek een half jaar geleden aankondigde. Rob Gurney is op dit moment nog Senior Vice President Commercial Operations The Americas bij Emirates.

Gurney is al 25 jaar werkzaam in de luchtvaart, onder meer voor British Airways en Qantas (beide aangesloten bij oneworld). In zijn tijd bij Qantas (van 2008 tot 2012) maakte hij als hoofd commerciële zaken voor die maatschappij al deel uit van het management team executive board van de alliantie.

Bij de aankondiging zei Ivan Chu, Governing Board Chairman van de alliantie en CEO of Cathay Pacific: “Het zal niet gemakkelijk zijn om Bruce Ashby op te volgen, maar met Rob Gurney hebben we iemand in huis gehaald die deze taak kan vervullen. Hij heeft zich bewezen als succesvol leider bij de maatschappijen van onze alliantie en daarbuiten. Hij heeft alles in huis om oneworld te begeleiden in onze volgende ontwikkelingsfase.”

Rob Gurney zei over de aanstelling: “Deze stap voelt op veel manieren als thuiskomen. Ik kijk er naar uit om weer samen te werken met de eersteklas luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld en verder te bouwen aan oneworld’s positie als beste luchtalliantie.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…