Home / Luchtvaart / Nieuwe CEO voor oneworld

Nieuwe CEO voor oneworld

Nieuwe CEO voor oneworld

Rob Gurney wordt per oktober de nieuwe CEO van luchtvaartalliantie oneworld. Hij neemt het stokje over van Bruce Ashby, die zijn vertrek een half jaar geleden aankondigde. Rob Gurney is op dit moment nog Senior Vice President Commercial Operations The Americas bij Emirates.

Gurney is al 25 jaar werkzaam in de luchtvaart, onder meer voor British Airways en Qantas (beide aangesloten bij oneworld). In zijn tijd bij Qantas (van 2008 tot 2012) maakte hij als hoofd commerciële zaken voor die maatschappij al deel uit van het management team executive board van de alliantie.

Bij de aankondiging zei Ivan Chu, Governing Board Chairman van de alliantie en CEO of Cathay Pacific: “Het zal niet gemakkelijk zijn om Bruce Ashby op te volgen, maar met Rob Gurney hebben we iemand in huis gehaald die deze taak kan vervullen. Hij heeft zich bewezen als succesvol leider bij de maatschappijen van onze alliantie en daarbuiten. Hij heeft alles in huis om oneworld te begeleiden in onze volgende ontwikkelingsfase.”

Rob Gurney zei over de aanstelling: “Deze stap voelt op veel manieren als thuiskomen. Ik kijk er naar uit om weer samen te werken met de eersteklas luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld en verder te bouwen aan oneworld’s positie als beste luchtalliantie.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…