Home / Luchtvaart / Nieuwe CEO SkyTeam

Nieuwe CEO SkyTeam

Nieuwe CEO SkyTeam

SkyTeam heeft Kristin Colvile benoemd als nieuwe CEO. Dit heeft de alliantie, waarin ook KLM en Air France zitten, vandaag bekend gemaakt tijdens de IATA-top in Sydney.

De wisseling van CEO is per onmiddellijke ingang, zegt een woordvoerster van SkyTeam. Colvile zal zich vestigen in Amsterdam, waar het hoofdkantoor van SkyTeam zit.

Colvile is afkomstig van Delta Air Lines, evenals haar voorganger Perry Cantarutti, die terugkeert naar de Amerikaanse carrier in Atlanta. De vervanging van Cantarutti, die twee jaar in functie was, lijkt vrij plotseling te zijn gekomen, maar de ex-CEO was vandaag nog wel bij de ‘machtsoverdracht’ aan Colvile in Sydney.

Cantarutti ontkende desgevraagd tegen Zakenreis dat er meer aan de hand zou zijn. “Ik heb steeds  geweten dat ik op een gegeven moment weer weg zou zijn. De baan senior vice president alliances bij Delta kwam vrij en dat was een kans die ik niet wilde late lopen.”

SkyTeam zegt dat Colvile in haar nieuwe rol ‘verder zal bouwen op de significante investering’ van de alliantie op ‘industry-leading technology.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…