Home / Luchtvaart / Nieuwe busbestemming KLM: Eindhoven en Maastricht

Nieuwe busbestemming KLM: Eindhoven en Maastricht

Nieuwe busbestemming KLM: Eindhoven en Maastricht

KLM breidt begin juni haar busdienst in Nederland uit. Na Arnhem en Nijmegen gaat de maatschappij nu ook passagiers naar Eindhoven en Maastricht halen en brengen.

KLM lanceerde mei vorig jaar haar eerste busdienst, vanaf Schiphol naar Arnhem en Nijmegen en terug. “Vanwege het succes hebben we nu ook besloten daar Maastricht en Eindhoven aan toe te voegen,” aldus KLM-topman Pieter Elbers. “De busdienst naar de Gelderse steden trekt soms drie inzittenden, soms veertig. Bij meer dan vijf inzittenden is de rit rendabel. Afgelopen jaar hebben we vijfduizend passagiers met de bus op de routes tussen Nijmegen, Arnhem en Schiphol vervoerd en dit jaar verwachten we er 7.500. Voor het traject Maastricht-Eindhoven-Schiphol en vice versa verwachten we er achtduizend.”

De maatschappij wil reizigers met haar busdiensten meer reiskeuze geven en het aantrekkelijker maken om met KLM te reizen door de mogelijkheid te bieden te besparen op benzine en parkeerkosten. Daarnaast wil de maatschappij bijdragen aan het oplossen van de drukte op de Nederlandse wegen.

Maar de maatschappij richt zich volgens Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, niet alleen op landgenoten. “We willen passagiers uit de regio’s Maastricht en Eindhoven een comfortabele en ontspannen start of afronding geven van hun reis. Daarnaast verwachten we ook dat buitenlandse passagiers die naar deze steden reizen er gebruik van zullen maken. Als gimmick hebben wij de bus naar Maastricht laten beschilderen met twee panda’s. KLM vliegt namelijk tien jaar naar Chengdu in China en Maastricht en Chengdu zijn zustersteden.”

Gratis
Passagiers kunnen de bussen vanaf 9 juni gratis gebruiken, zowel voor aanvang van de reis als bij terugkeer, mits bij de boeking wordt aangegeven dat Maastricht of Eindhoven het vertrekpunt of eindpunt is. De bus rijdt twee keer per dag van Maastricht Centraal via Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol en terug. Wifi en versnaperingen aan boord zijn inbegrepen. Bij files en vertragingen worden passagiers die hun vlucht missen, kosteloos omgeboekt. Kreulen “De busdienst staat met een KL-drielettercode in de reserveringssystemen. Dat houdt ook in dat op het moment dat de passagier onze bus instapt, hij of zij onder de vleugels van KLM is. Gedurende de rit is er contact met de buschauffeur. In geval van oponthoud door files bijvoorbeeld, zorgen wij dan ook voor een passende oplossing voor deze passagiers.”

De busverbinding is een verkapt herstel van het binnenlands netwerk dat KLM Cityhopper – en daarvoor NLM – decennialang onderhielden. Cityhopper staakte haar vluchten naar Eindhoven in 2003 en Maastricht in 2008, omdat deze niet langer rendabel waren. Plannen van concurrenten om de lijndiensten over te nemen zijn sindsdien op niets uitgelopen.

KLM baatte sinds haar oprichting eigen bussen uit, onder meer van het Amsterdamse Museumplein en Leidseplein naar Schiphol. Met de opening van de Schiphol-spoorlijn werden de busdiensten geleidelijk afgebouwd.

Herman Stil
Door: | herman[at]zakenreis.nl
Herman Stil is economisch redacteur bij Het Parool. Hij levert regelmatig een bijdrage over luchtvaart en hospitality aan Zakenreis Magazine.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…

GBT: know-before-you-go

GBT: know-before-you-go

08/07/2020

American Express GBT heeft Travel Vitals gelanceerd, een ‘dynamisch’ online platform met informatie over zakenreizen. De tool toont de huidige reisbeperkingen als gevolg van corona, voor specifieke locaties. American Express…

Van Aelst blijft aan bij Okura

Van Aelst blijft aan bij Okura

07/07/2020

Marcel van Aelst (72) is de nieuwe chairman van de Okura Nikko Hotel Management Company, de hoogste functie ooit voor een niet-Japanner in het bedrijf. In een interview met Zakenreis…

Opstart zakenreis? VCK helpt

Opstart zakenreis? VCK helpt

07/07/2020

VCK Travel heeft een white paper gepubliceerd, bestemd voor bedrijven, om hun zakenreizen post-corona weer op te starten. Het zakenreisbureau gaat in op vragen over ‘het nieuwe normaal’, zoals reisbeleid,…