Home / Luchtvaart / Nieuw akkoord Air France met het cabinepersoneel

Nieuw akkoord Air France met het cabinepersoneel

Nieuw akkoord Air France met het cabinepersoneel

Air France heeft vandaag een nieuw akkoord getekend met het cabinepersoneel en de drie bonden die hen vertegenwoordigen. Dit heeft de airline bekendgemaakt.

“Ik ben blij met deze uitgebalanceerde overeenkomst, die een succesvolle afsluiting vormt van de categorale discussies met onze cabin crew,” zei Ben Smith, de topman van Air France-KLM, in een reactie.

De tekst van een geschreven verklaring van Air France is verder nogal vaag – details ontbreken. Er is sprake van een ‘verbetering van de werkomstandigheden’, waarmee tegemoet wordt gekomen aan ‘een aantal bezwaren’ van de cabin crew. Air France kan ‘in ruil daarvoor’ een betere service leveren aan haar klanten en de ‘positie op de concurrerende internationale markt verbeteren.’

Op 19 oktober vorig jaar sloot de directie al een loonakkoord, zowel met het cabinepersoneel als andere beroepsgroepen bij Air France, de piloten uitgezonderd. Iedereen krijgt er dit jaar twee procent loon bij. Air France zegt dat die overeenkomst de steun geniet van 76 procent van het personeel.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…