Home / Luchtvaart / Neem uw eigen dokter mee

Neem uw eigen dokter mee

Neem uw eigen dokter mee

Bij Brussels Airlines kunnen passagiers voortaan medische assistentie krijgen, op luchthavens of tijdens de gehele vlucht, bedoeld om hen in coronatijd “met een gerust hart” te laten reizen. De kosten komen voor rekening van de passagier.

De Belgische maatschappij is hiervoor samenwerking aangegaan met het Australische bedrijf Medical Travel Companions (MTC), dat ook in Europa actief is. “Medical Travel Companions biedt de reiziger een gekwalificeerde begeleider zoals een verpleegkundige, een paramedicus of een arts, afhankelijk van het gekozen pakket,” zegt Brussels Airlines. “De begeleider kan medische bijstand en hulp bieden voor, tijdens en na hun vlucht – in de huidige context bijvoorbeeld door hen te vergezellen naar een PCR-test.”

Brussels zegt niet hoeveel de service kost. Afgaande op de Australische site ligt het instaptarief rond de 300 euro, voor vier uur medische assistentie aan de grond. Wie een dokter of verpleegkundige mee aan boord wil, moet rekenen op duizend euro of meer aan extra kosten.

“Dankzij deze persoonlijke medische bijstand kunnen we passagiers met speciale behoeften de mogelijkheid bieden om met een gerust hart te reizen,” zegt Frederic Dechamps, hoofd verkoop België van de Lufthansa Groep, waarvan Brussels Airlines een dochteronderneming is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…