Home / Luchtvaart / Nauwere samenwerking tussen Alitalia en airberlin

Nauwere samenwerking tussen Alitalia en airberlin

Nauwere samenwerking tussen Alitalia en airberlin

Alitalia en airberlin hebben bekendgemaakt meer te gaan samenwerken. De maatschappijen spreken over het bouwen van een nieuwe luchtbrug tussen Italië en Duitsland.

In de praktijk betekent dit dat de frequenties van bestaande vluchten met 25 procent worden opgevoerd. Ook biedt airberlin een nieuwe directe verbinding met Bologna aan. De Duitse maatschappij vliegt Bologna vanaf 2 mei driemaaldaags aan vanuit hun hub in Düsseldorf. De capaciteit op de dagelijkse routes naar Florence en Venetië vanuit Düsseldorf wordt verhoogd naar driemaaldaags op en neer.

De nieuwe overeenkomst van de twee airlines, die allebei onderdeel uitmaken van de Etihad Airways Partners groep, heeft tot gevolg dat de twee maatschappijen nu codeshares voeren op 1.400 vluchten per week tussen Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Met de intensieve samenwerking wordt op zowel de markt voor zakenreizigers gemikt, als op de vrijetijdsmarkt. Meer verbindingen geeft meer flexibiliteit en gemak, aldus de maatschappijen in een gezamenlijke verklaring. De CEO van Alitalia, Cramer Ball, zegt: “Dankzij de versterking van onze samenwerking kunnen we onze passagiers scherpere tarieven bieden, meer keuze uit vluchten en een beter vliegschema.” Zijn collega Stefan Pichler, CEO van airberlin voegt daar aan toe: “Deze samenwerking van Alitalia en airberlin effent het pad voor meer concurrentie en keuze op de Europese luchtvaartmarkt, de reizigers gaan hiervan profiteren.”

Op de codesharevluchten kunnen reizigers gebruik maken van beide loyaltyprogramma’s van airberlin en Alitalia

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…