Home / Luchtvaart / Nauwere samenwerking tussen Alitalia en airberlin

Nauwere samenwerking tussen Alitalia en airberlin

Nauwere samenwerking tussen Alitalia en airberlin

Alitalia en airberlin hebben bekendgemaakt meer te gaan samenwerken. De maatschappijen spreken over het bouwen van een nieuwe luchtbrug tussen Italië en Duitsland.

In de praktijk betekent dit dat de frequenties van bestaande vluchten met 25 procent worden opgevoerd. Ook biedt airberlin een nieuwe directe verbinding met Bologna aan. De Duitse maatschappij vliegt Bologna vanaf 2 mei driemaaldaags aan vanuit hun hub in Düsseldorf. De capaciteit op de dagelijkse routes naar Florence en Venetië vanuit Düsseldorf wordt verhoogd naar driemaaldaags op en neer.

De nieuwe overeenkomst van de twee airlines, die allebei onderdeel uitmaken van de Etihad Airways Partners groep, heeft tot gevolg dat de twee maatschappijen nu codeshares voeren op 1.400 vluchten per week tussen Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Met de intensieve samenwerking wordt op zowel de markt voor zakenreizigers gemikt, als op de vrijetijdsmarkt. Meer verbindingen geeft meer flexibiliteit en gemak, aldus de maatschappijen in een gezamenlijke verklaring. De CEO van Alitalia, Cramer Ball, zegt: “Dankzij de versterking van onze samenwerking kunnen we onze passagiers scherpere tarieven bieden, meer keuze uit vluchten en een beter vliegschema.” Zijn collega Stefan Pichler, CEO van airberlin voegt daar aan toe: “Deze samenwerking van Alitalia en airberlin effent het pad voor meer concurrentie en keuze op de Europese luchtvaartmarkt, de reizigers gaan hiervan profiteren.”

Op de codesharevluchten kunnen reizigers gebruik maken van beide loyaltyprogramma’s van airberlin en Alitalia

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…