Home / Luchtvaart / Nauwere banden KLM en Kenya Airways

Nauwere banden KLM en Kenya Airways

Nauwere banden KLM en Kenya Airways

KLM en Kenya Airways hebben een nieuwe, verstrekkende jointventure-overeenkomst gesloten voor routes in Oost-Afrika.

De twee luchtvaartmaatschappijen werkten al samen in een joint venture, maar kunnen door de nieuwe, uitgebreide overeenkomst nog meer gezamenlijk opereren op commercieel gebied en ten aanzien van netwerk- en vluchtschemaplanning.

De uitgebreide samenwerking gaat op 1 januari 2014 van start. KLM en Kenya Airways voegen dan ook vier nieuwe bestemmingen toe aan het huidige aanbod, waarmee de joint venture tussen KLM en Kenya Airways in totaal zes routes omvat.

De samenwerking van KLM en Kenya Airways startte in 1995. In 1997 begonnen de maatschappijen een joint venture op de route Amsterdam-Nairobi en in 2008 werd de joint venture uitgebreid met vluchten tussen Jomo Kenyatta International Airport en Parijs-Charles de Gaulle. Momenteel verzorgen Kenya Airways en KLM een dagelijkse dienst tussen Amsterdam-Schiphol en Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Samen voeren de maatschappijen negentien wekelijkse retourvluchten uit tussen Nederland, Frankrijk en Kenia.

Vanaf volgend jaar wordt de samenwerking uitgebreid met de nieuwe routes Londen-Nairobi, Amsterdam-Entebbe/Kigali, Amsterdam-Lusaka en Amsterdam-Harare, en de route Amsterdam-Kilimanjaro/Dar es Salaam (onder voorbehoud van officiële goedkeuring). Hiermee voeren Kenya Airways en KLM gezamenlijk in totaal ongeveer 44 wekelijkse vluchten uit met een totale omzet van meer dan 500 miljoen dollar.

De verbeterde samenwerking is gericht op het optimaliseren van de bestaande relatie, met het uiteindelijke doel het aantal vluchten tussen Europa en Oost-Afrika te verdubbelen.

De Air France-KLM Group vliegt momenteel naar 42 bestemmingen in Afrika en heeft daarbij een belang van 26,73 procent in Kenya Airways.

Het aantal KLM-bestemmingen op het Afrikaanse continent is in de loop der jaren gegroeid naar vijftien belangrijke steden. Samen met Kenya Airways worden er diensten uitgevoerd naar 43 bestemmingen op routes tussen Oost-Afrika en Europa.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…