Home / Luchtvaart / Nauwere banden KLM en Kenya Airways

Nauwere banden KLM en Kenya Airways

Nauwere banden KLM en Kenya Airways

KLM en Kenya Airways hebben een nieuwe, verstrekkende jointventure-overeenkomst gesloten voor routes in Oost-Afrika.

De twee luchtvaartmaatschappijen werkten al samen in een joint venture, maar kunnen door de nieuwe, uitgebreide overeenkomst nog meer gezamenlijk opereren op commercieel gebied en ten aanzien van netwerk- en vluchtschemaplanning.

De uitgebreide samenwerking gaat op 1 januari 2014 van start. KLM en Kenya Airways voegen dan ook vier nieuwe bestemmingen toe aan het huidige aanbod, waarmee de joint venture tussen KLM en Kenya Airways in totaal zes routes omvat.

De samenwerking van KLM en Kenya Airways startte in 1995. In 1997 begonnen de maatschappijen een joint venture op de route Amsterdam-Nairobi en in 2008 werd de joint venture uitgebreid met vluchten tussen Jomo Kenyatta International Airport en Parijs-Charles de Gaulle. Momenteel verzorgen Kenya Airways en KLM een dagelijkse dienst tussen Amsterdam-Schiphol en Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Samen voeren de maatschappijen negentien wekelijkse retourvluchten uit tussen Nederland, Frankrijk en Kenia.

Vanaf volgend jaar wordt de samenwerking uitgebreid met de nieuwe routes Londen-Nairobi, Amsterdam-Entebbe/Kigali, Amsterdam-Lusaka en Amsterdam-Harare, en de route Amsterdam-Kilimanjaro/Dar es Salaam (onder voorbehoud van officiële goedkeuring). Hiermee voeren Kenya Airways en KLM gezamenlijk in totaal ongeveer 44 wekelijkse vluchten uit met een totale omzet van meer dan 500 miljoen dollar.

De verbeterde samenwerking is gericht op het optimaliseren van de bestaande relatie, met het uiteindelijke doel het aantal vluchten tussen Europa en Oost-Afrika te verdubbelen.

De Air France-KLM Group vliegt momenteel naar 42 bestemmingen in Afrika en heeft daarbij een belang van 26,73 procent in Kenya Airways.

Het aantal KLM-bestemmingen op het Afrikaanse continent is in de loop der jaren gegroeid naar vijftien belangrijke steden. Samen met Kenya Airways worden er diensten uitgevoerd naar 43 bestemmingen op routes tussen Oost-Afrika en Europa.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…

FlixTrain breidt uit in Europa 

FlixTrain breidt uit in Europa 

07/11/2019

FlixTrain wordt mogelijk een concurrent van Thalys op de lijn tussen Parijs en Brussel, met een doorverbinding naar Rotterdam en Amsterdam. In 2021 is de Europese treinmarkt vrij en mogen…

Verkeerstoren Lelystad open

Verkeerstoren Lelystad open

07/11/2019

De verkeerstoren op Lelystad Airport is sinds donderdagmorgen in gebruik, vooruitlopend op de openstelling voor grote vliegtuigen, waarvoor nog geen datum bekend is. Op de site van Lelystad Airport staat…