Home / Luchtvaart / Nauwere band Qatar en BA

Nauwere band Qatar en BA

Nauwere band Qatar en BA

Qatar Airways en British Airways (BA) gaan nauwer samenwerken. Alle vluchten tussen Londen en Doha worden code-share, terwijl beider dienstregelingen en ticketprijzen op elkaar zullen aansluiten.

Qatar Airways heeft een belang van twintig procent in het moederbedrijf van BA, de International Airlines Group, waar ook Iberia, Aer Lingus en Vueling deel van uitmaken. De airlines van IAG hadden al een lossere samenwerking met Qatar Airways; BA gaat dat nu omzetten in code-shares.

Behalve de codeshares op de directe vluchten van Qatar en BA tussen de Britse en Qatarese hoofdstad, komen er ook gezamenlijke codes op doorverbindingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. IAG-topman Willie Walsh zegt ‘zeer verheugd’ te zijn over de samenwerking.

Qatar Airways (met als thuisbasis Doha) is na Emirates (thuisbasis Dubai) de tweede grootste carrier uit de Golfstaten. De Arabische staatsmaatschappij nam in januari 2015 een belang van 10 procent in IAG en voerde dit geleidelijk op naar 20,01 procent afgelopen juli. Qatar Airways is daarmee de grootste aandeelhouder in IAG. De carrier profiteerde in juli van de daling van de aandelen IAG met bijna 25 procent, als gevolg van de uitspraak over Brexit.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…