Home / Luchtvaart / Nauwere band Qatar en BA

Nauwere band Qatar en BA

Nauwere band Qatar en BA

Qatar Airways en British Airways (BA) gaan nauwer samenwerken. Alle vluchten tussen Londen en Doha worden code-share, terwijl beider dienstregelingen en ticketprijzen op elkaar zullen aansluiten.

Qatar Airways heeft een belang van twintig procent in het moederbedrijf van BA, de International Airlines Group, waar ook Iberia, Aer Lingus en Vueling deel van uitmaken. De airlines van IAG hadden al een lossere samenwerking met Qatar Airways; BA gaat dat nu omzetten in code-shares.

Behalve de codeshares op de directe vluchten van Qatar en BA tussen de Britse en Qatarese hoofdstad, komen er ook gezamenlijke codes op doorverbindingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. IAG-topman Willie Walsh zegt ‘zeer verheugd’ te zijn over de samenwerking.

Qatar Airways (met als thuisbasis Doha) is na Emirates (thuisbasis Dubai) de tweede grootste carrier uit de Golfstaten. De Arabische staatsmaatschappij nam in januari 2015 een belang van 10 procent in IAG en voerde dit geleidelijk op naar 20,01 procent afgelopen juli. Qatar Airways is daarmee de grootste aandeelhouder in IAG. De carrier profiteerde in juli van de daling van de aandelen IAG met bijna 25 procent, als gevolg van de uitspraak over Brexit.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…