Home / Luchtvaart / Nasleep ‘Parijs’ kost AF-KLM 70 miljoen

Nasleep ‘Parijs’ kost AF-KLM 70 miljoen

Nasleep ‘Parijs’ kost AF-KLM 70 miljoen

De nasleep van de aanslagen in Parijs op 13 november vorig jaar, hebben Air France-KLM in de maand december nog eens 70 miljoen euro aan inkomsten gescheeld. Eerder maakte de groep al bekend dat zij in november ongeveer 50 miljoen euro aan inkomsten waren misgelopen als gevolg van de terreurdaden in de Franse hoofdstad.

Volgens Air-France KLM waren de gevolgen van de aanslagen in de laatste twee weken van het vorig jaar al significant afgenomen. “De boekingen in december waren in lijn met een progressief herstel.”

Het aantal vervoerde passagiers van de hele groep kwam in de maand december uit op circa 6,7 miljoen, ongeveer gelijk aan dat van een jaar eerder. Air France, KLM en HOP! waren goed voor 6,2 miljoen passagiers, een daling van 1,1 procent. Transavia vervoerde 600.000 passagiers, dat is een toename van 13,1 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

Air France-KLM stelt dat de revenue per available seat kilometer (RASK) ook zonder de impact van de aanslagen en valuta-effecten lager was in december 2015 dan een jaar eerder.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…