Home / Luchtvaart / MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic.

De vergrote jv zal volgens KLM haar marktpositie in China verstevigen. ‘Het bevestigt de samenwerking, betrokkenheid en aanwezigheid op de Chinese markt,’ zegt de airline in een verklaring. Met de toevoeging van Virgin Atlantic ontstaat ‘een nieuwe, krachtige joint venture’ aldus KLM.

Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwe samenwerkingsvorm in het voorjaar van 2020 beginnen.

Air France-KLM heeft eerder een belang van 31 procent genomen in Virgin Atlantic. Delta Air Lines, de Amerikaanse partner, bezat al 49 procent in Virgin Atlantic. De andere twintig procent blijven in handen van oprichter en magnaat Richard Branson.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…