Home / Luchtvaart / Motorproblemen Dreamliner

Motorproblemen Dreamliner

Motorproblemen Dreamliner

All Nippon Airways (ANA) heeft vandaag negen binnenlandse vluchten met Boeing 787 Dreamliners geannuleerd wegens problemen met de Rolls-Royce motoren. De Japanse maatschappij wil de komende weken onderdelen van de motoren van enkele Dreamliners in haar vloot vervangen. Voor september zijn inmiddels 300 vluchten met Dreamliners van ANA geannuleerd.

Het probleem zit in de compressorbladen van de Rolls-Royce Trent 1000 motoren waar roest op ontstaat. Het euvel dient zich niet aan bij alle vijftig Dreamliners van ANA, zegt Rolls-Royce. Het lijkt erop dat alleen de toestellen die worden ingezet op binnenlandse vluchten met roestvorming te maken krijgen. De 787 en bijbehorende motoren zijn ontworpen voor lange-afstandsroutes en presteren dan het beste. Vluchten over korte afstand betekent veel meer starts en landingen en kunnen leiden tot meer vochtophoping.

Rolls-Royce heeft voor de zekerheid andere maatschappijen die met de Dreamliner vliegen geattendeerd op het gevaar van corrosie in de motoren. Rond de tachtig airlines hebben de Boeing 787 in de vloot; in totaal heeft de Amerikaanse fabrikant nu ruim 430 toestellen afgeleverd.

Ook KLM heeft de Dreamliner in de vloot: zes stuks van het type 787-9, met uitstaande orders voor nog negen toestellen. Maar KLM heeft er motoren van GE onder hangen, waarmee geen problemen zijn.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….